Muğla,sattığının yarısı kadar aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart Ayı Dış Ticaret İstatistiklerine göre; Muğla’nın ihracatı geçin yılın aynı dönemine göre yüzde 25.1’lik bir artış gösterirken, ithalatı ise yüzde 73 arttı....

Muğla,sattığının yarısı kadar aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart Ayı Dış Ticaret İstatistiklerine göre; Muğla’nın ihracatı geçin yılın aynı dönemine göre yüzde 25.1’lik bir artış gösterirken, ithalatı ise yüzde 73 arttı. Muğla ilinden 37 milyon 401 bin Dolarlık ihracat gerçekleşirken, ithal edilen ürünlerin maddi tutarı ise 19 milyon 61 bin Dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2016 Yılı Mart Ayı Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı. Verilere göre Muğla ili sattığının yarısı kadar aldı. Muğla’nın ihracat ve ithalat rakamları geçen yılın Mart ayına göre karşılaştırıldığında, ihracatta yüzde 25.1, ithalatta ise yüzde 73’lük bir artış gözlemlendi.

Muğla ili Mart ayı içinde 37 milyon 401 bin Dolar tutarında bir ihracat gerçekleştirirken, 19 milyon 61 bin Dolar tutarında da ithalat yaptı.  Mart ayında Muğla bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 25. il olurken ithalatta ise 29. sırada yer aldı.

En fazla ihracat Almanya’ya

Muğla’dan, 2016 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Almanya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 5 milyon 721 bin Dolar olarak gerçekleşti. Almanya’yı sırasıyla 4 milyon 482 bin Dolar ile Hollanda ve 4 milyon 194 bin Dolar ile İtalya izledi.

En fazla ithalat Gürcistan’dan

Muğla’ya, 2016 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapılan ülke Gürcistan oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 10 milyon 910 bin Dolar olarak gerçekleşti. Gürcistan’ı sırasıyla 1 milyon 528 bin Dolar ile Rusya Federasyonu ve 1 milyon 410 bin Dolar ile Norveç izledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.