Muğla’nın ‘Topuklu Efe’si Türkiye’ye yön verecek

Yön bulma sporu olarak da bilinen Oryantiring Federasyonu’nun seçimleri Çarşamba günü yapılacak. Federasyon Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Muğlalı Hacer Akyüz adaylığını açıkladı. Aynı zamanda Dünya Ordular...

Muğla’nın ‘Topuklu Efe’si Türkiye’ye yön verecek

Yön bulma sporu olarak da bilinen Oryantiring Federasyonu’nun seçimleri Çarşamba günü yapılacak. Federasyon Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Muğlalı Hacer Akyüz adaylığını açıkladı. Aynı zamanda Dünya Ordular arası Voleybol Şampiyonasında 6 kez Milli formayı giyen Akyüz, Federasyon başkanı seçilmesi durumunda 2 yıllık süreçte ortaya koyacağı projeleri Muğla basını ile paylaştı.

Muğla Yörük Obaları Derneği obasında Oryantiring Federasyonu önceki dönem Başkanı Mehmet Genç de katıldı. Kendisinin Oryantiring sporuna yabancı olmadığını, hem alaylı, pem de mektepli olarak yıllardır hizmet verdiğini belirten Akyüz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisi sağlık bilimlerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptığını açıkladı. Milli voleybolculuk, ortayatiring il temsilciliği yardımcılığı gibi görevlerde bulunduğunu belirterek, “Alttan itibaren hem teorik olarak Beden eğitim öğretmenliği, hem de alaylı olarak bu sporun içinden gelen birisiyim. Geçen dönem de adaylığımı koymuştum ve çok az bir oy farkı ile seçimi kaybettim. Çarşamba günü yapılacak seçim sonrası Perşembe günü mazbatamı alırsam eğer sizin beni Muğla’nın bir temsilcisi olarak görmenizi istiyorum. Oyantiring ile ilgili Muğla’da neler yapabiliriz. Muğla Oryantiring sporuna Türkiye’de en müsait iller arasında. Bir ayağı Köyceğiz, bir ayağı Fethiye’de olması Muğla’ya çok şey kazandırır. Oryantiring turizmini Muğla’da ön plana çıkartabiliriz. Yurt dışında özellikle İskandinav ülkelerde bu sporu yapmak için bir hafta o ülkenin gün bazında farklı noktalarında yarışmalar yapıyorlar. Biz neden İstanbul’dan başlayıp, Muğla, Akdeniz ve Karadeniz’de sona eren bu tür organizasyon yapmayalım. Muğla’nın coğrafi özellikleri bu branş için doğanın ön plana çıkartılması ve bundan turizm geliri elde etmek anlamında son derece başarılı bir yer olacaktır. Muğla benim memleketim olmasının ötesinde daha yukarı taşıyacağımız bu özelliklerden dolayı bir il olacaktır organizasyon boyutunda” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanlığı’na aday olan Muğlalı Hacer Akyüz, Fethiye’de doğup büyüyen ve Muğlalı birisi olarak oryantiring gönüllüsü olduğunu, ortaya koyocakları projeleri 4 yıllık görev sürelerinin ilk iki yılında uygulamaya koyacaklarını açıkladı. Akyüz, Oryantiring sporunun daha da gelişmesi için Federasyon olarak kulüplere malzeme yardımı yapacaklarını, okullarda bu sporu geliştirmek istediklerini, proje ve kaynak bulma konusunda da çalışmalarının olacağını açıkladı.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.