Muğla’nın milletvekili sayısı 7 oldu

Geçtiğimiz Nisan ayı içinde yapılan referandum ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ye (TBMM) gidecek milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkarıldı. Konu ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak...

Muğla’nın milletvekili sayısı 7 oldu

Geçtiğimiz Nisan ayı içinde yapılan referandum ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ye (TBMM) gidecek milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkarıldı. Konu ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Muğla’nın 6 olan milletvekili sayısı 7’de yükseldi.

16 Nisan 2017'de halk oylamasına sunulan Anayasa referandumu ile TBMM'ye girecek olan milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarıldı. İlgili Yüksek Seçim Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milletvekili sayısında yapılan değişiklik, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvim ile birlikte yürürlüğe girecek. Yapılan düzenleme ile illere göre çıkarılacak milletvekili sayısı da yeniden düzenlendi.

Seçim çevre sayısı; Ankara'da 2'den 3'e; Bursa'da ise ikiye çıkarıldı.

Ankara'nın çıkaracağı milletvekili sayısı 32'den 36'ya, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 88'den 97'ye çıkarıldı.

Antalya'nın çıkaracağı milletvekili sayısı 2, Adana 1, Aydın 1, Bursa 2, Denizli 1, Diyarbakır 1 arttı.

Milletvekili sayısının arttığı iller arasında Muğla da yer aldı. Resmi Gazete Yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu Kararına göre Muğla’dan Meclise gidecek milletvekili sayısı 6’dan 7’ye çıktı. Bu artışın Muğla’daki partilerin milletvekili dağılımına ve Muğla siyasetine nasıl yansıyacağı şimdiden merak konusu.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.