Muğla’nın ekonomisi değerlendirildi

Muğla’da devam eden yatırımların da ele alındığı 2018 yılının ilk ekonomi değerlendirme toplantısı Muğla Valisi Esengül civelek başkanlığından gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Civelek; “Daha güçlü ekonomi,...

Muğla’nın ekonomisi değerlendirildi

Muğla’da devam eden yatırımların da ele alındığı 2018 yılının ilk ekonomi değerlendirme toplantısı Muğla Valisi Esengül civelek başkanlığından gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Civelek; “Daha güçlü ekonomi, 2023 yılı ülkemiz hedeflerine ulaşabilmek için hep birlikte iş birliği, güç birliği içerisinde gelecek kuşaklarımıza aydınlık yarınlar bırakabilme adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli, ilde devam eden yatırım ve istihdam konuları ile ilgili Demircioğlu Otel Toplantı Salonunda 2018 yılının ilk “Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Koordinasyonu ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, ilçe kaymakamları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Adem Okumuş, daire müdürleri, şehrin ekonomik aktörleri, esnaflar, işadamları, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdüğünü belirten Vali Civelek, “Ülkemizde yatırım potansiyelini geliştirmeye, yatırım ortamını iyileştirmeye, üretimi arttırıp, ihracatı geliştirmeye, yeni istihdam yaratmaya, istihdam arttırmaya ve girişimciliği desteklemeye yönelik hayata geçirilen ekonomik politikalar, düzenlemeler, teşvikler ve destek hibe programlarıyla her alanda, her sektörde gelişiyoruz, büyüyoruz. Bu büyüme; üreten, ürettiğini katma değere dönüştüren, istihdam yaratan iş dünyamızın, özel sektörümüzün değerli temsilcileri esnaf ve sanatkârlarımız sayesinde gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

Ülkenin kalkınması, gelişmesi, büyümesi ve toplumsal refahın artması için üretimiyle, turizm gelirleri ile ihracat ve nitelikli insan gücüyle yerelden Muğla’dan katkı sağlayan özel sektör, iş dünyasının temsilcileri, esnaf ve sanatkârlara teşekkür eden Vali Civelek, “Daha güçlü ekonomi, 2023 yılı ülkemiz hedeflerine ulaşabilmek için hep birlikte iş birliği, güç birliği içerisinde gelecek kuşaklarımıza aydınlık yarınlar bırakabilme adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “Nefes Kredisi ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesi”, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli “Milli İstihdam Seferberliği 2. Faz Teşvikleri”, Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Davut Karagöz “Vergi Kanununda Yapılan Değişikler”, Muğla KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın “KOSGEB Destek Programları”, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal “Kırsal Kalkınma ve Genç Çiftçi Destekleri”, İl Kültür ve Turizm Müdürü Filiz Karacaağaç tarafından “Turizm Sektörüne Sağlanan Teşvikler” hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.