Muğla’nın Bisiklet Rotası belirlenecek

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Projesi (EuroVelo) kapsamında Muğla Valiliği öncülüğünde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde, bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer’in başkanlığında...

Muğla’nın Bisiklet Rotası belirlenecek

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Projesi (EuroVelo) kapsamında Muğla Valiliği öncülüğünde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde, bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer’in başkanlığında yapılan toplantıya, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Kaymakamlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Birimi ve MUTSO AB, Dış Ticaret ve Raporlama Birimi temsilcileri ile EuroVelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve EuroVelo Yurt Dışı Koordinatörü Adnan Çangır katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, EuroVelo projesi kapsamında kurumların işbirliği içerisinde yapılabilecek proje konuları hakkında görüşüldü. Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer’in başkanlığında kurumların görevlendirilmesi hususunda gerçekleştirilen toplantının bir sonraki adımı, projenin alt yapı çalışmaları için ön hazırlıkların yapılması olarak belirlenmiş olup kurumların yapmış oldukları çalışmalar ile birlikte önümüzdeki ay içerisinde düzenlenmesi planlanan toplantıda sunulması beklenmektedir.

EuroVelo Nedir?

EuroVelo, Avrupa bisiklet yolu ağı, 12 ayrı uzun yol rotası ile Avrupa içinde bisiklet ile seyahat etme imkanı sağlayan bir projedir. Toplam 60.000 km’lik ağın 44.000 km’si tamamlanmıştır. EuroVelo projesi uzunluğu ve yapılma mantığı bakımından Trans-Kanada Bisiklet Yolu ve Birleşik Devletler Greenway yolu ile benzer özellikler taşımaktadır. Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği’nden destek almak için çaba göstermektedir.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.