Muğla’nın bacası tüttü

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Şenliği’ne büyük bir katılım olurken, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Baca Yakma töreni de yapıldı. Muğla’nın ünlü bacasında ateş yakıldı.Menteşe Belediyesi’nin...

Muğla’nın bacası tüttü

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Şenliği’ne büyük bir katılım olurken, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Baca Yakma töreni de yapıldı. Muğla’nın ünlü bacasında ateş yakıldı.

Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 4.sünü düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma töreni ile başladı. Törende konuşan Menteşe belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Her kesimden vatandaşımızı bir araya getiren şenliğimizle temel amacımız; değerlerimize sahip çıkmak, yaşam kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.

Muğla Müzesi önündeki düzenlenen ve Menteşe Belediyesi Halk Oyunları grubunun gösterisiyle başlayan şenlikte daha sonra Menteşe Belediyesi’nin projeleri, yatırımları ve 4 yıl boyunca yapılan çalışmaların gösterildiği video gösterimi yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “En büyük değerimiz olan yaşam kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak, değerlerimize sahip çıkmak için Menteşe Kültür ve Sanat şenliğimizin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle, kentimizin tarihine ve kültürüne sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimizin değerleri, atamızın ilke ve devrimleri ışığında hizmet etmeye, toplumumuzun her kesimiyle iç içe olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Muğla Engelliler Derneği halk dansları topluluğu gösterisi yapıldı. Şenlik açılışı, baca yakma töreni ve barış güvercinleri uçurulmasının ardından kortej yürüyüşü ve Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.