Muğla’nın 29 bin ünite kana ihtiyacı var

Kan bağışı için Muğla’ya gelen Türk Kızılay’ın kan bağış TIR’ı Muğla’da Menteşe, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde üç gün vatandaşlardan kan bağışı alacak. Türk Kızılay’ı Kan Bağışçısı Uzmanı Nilüfer...

Muğla’nın 29 bin ünite kana ihtiyacı var

Kan bağışı için Muğla’ya gelen Türk Kızılay’ın kan bağış TIR’ı Muğla’da Menteşe, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde üç gün vatandaşlardan kan bağışı alacak. Türk Kızılay’ı Kan Bağışçısı Uzmanı Nilüfer Erdoğan, vatandaşlardan 5 dakikalarını ayırarak kan bağışında bulunmalarını istedi. Erdoğan, sadece Muğla’nın 29 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Türk Kızılay’ın İzmir’de bulunan kan bağış TIR’ı Muğla’nın Menteşe; Ortaca ve Fethiye ilçelerinde üç gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı alacak. Menteşe Cumhuriyet meydanında konuşlanan kan bağış TIR’ına vatandaşlar tarafından ilgi gösterildi.

Kızılay Kan bağış TIR’ının ayda bir veya iki defa Muğla’ya geldiğini belirten Türk Kızılay’ı Kan Bağışçısı Uzmanı Nilüfer Erdoğan, “Menteşe ilçesinden sonra Ortaca ve Fethiye ilçelerimizde kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızdan kan bağışı alacağız. İstediğimiz kan ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Ramazan ayları, yaz ve kış döneminde kan bağışı konusunda yeterli bağış alamıyoruz. Muğla’nın havası soğuk olmamasına rağmen yağmurlu havalarda bile beklenen bağış olmuyor” dedi.

Kan bağışı çağrısı yaptı

Muğla’nın yıllık kan ihtiyacının 29 bin ünite olduğunu belirten Erdoğan, “Biz bu ihtiyacı hastanelerimizin durumuna göre karşılamaya çalışıyoruz. 18 yaşını dolduran ve 65 yaşına kadar olan her vatandaşımız kan bağışı yapabilir. Erkekler üç ayda bir yılda dört defa, kadınlar dört ayda bir yılda üç defa kan bağışı yapabilirler. Kan bağışı vatandaşlarımızın 5 veya 10 dakikasını alır. Kan ihtiyacı her an herkesin başına gelebilir. Trafik kazaları, Muğla’da yaygın olan Talasemi hastaları, planlı ameliyatları kan ihtiyacı olan hastaların başında geliyor. Türk Kızılay’ı olarak sürekli bir stok bulundurmamız gerekiyor. Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Kimse sağlıklıyım kana ihtiyacım yok diyemez. Biz olmasak bile bizim dışımızdaki bir vatandaşımızın kana ihtiyacı bulunduğunu unutmamak gerekir. Bugün kan ihtiyacı olmayan birisine yarın kan ihtiyaç olabilir. Muğlalı vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaları için ister TIR’ımıza, isterse Muğla’daki kan bağış merkezlerimize bekliyoruz. Hayat kurtarmak için 5 dakikanızı ayırın lütfen” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.