Muğlalı Okçular 12’den vurdu

Bolu’da düzenlenen Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonası’na katılan Muğlasporlu okçular 2 Türkiye Rekoru, 7’si altın toplam 13 madalya ile Muğla’ya döndüler.Muğlaspor’un minik okçuları katıldıkları her şampiyonadan...

Muğlalı Okçular 12’den vurdu

Bolu’da düzenlenen Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonası’na katılan Muğlasporlu okçular 2 Türkiye Rekoru, 7’si altın toplam 13 madalya ile Muğla’ya döndüler.

Muğlaspor’un minik okçuları katıldıkları her şampiyonadan rekor ve madalya ile döndüler..Muğlaspor’lu okçular son olarak 13-15 Ağustos tarihleri arası Bolu’da düzenlenen Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonasından da başarılarla döndü.

Muğlalı okçular 710 sporcu ve 69 kulübün katıldığı Türkiye Şampiyonasında iki Türkiye Rekoru ve yedisi altın toplam 13 madalya ile Muğla’ya döndü.

Şampiyonada 11-12 Yaş Makaralı Yay Bayanlarda kürsünün üç basamağını da Muğlasporlu Okçular paylaştı. Bu kategoride bireyselde Sevda Yaka altın madalya alırken, Tuğçe Aba gümüş, Gülçin Balık’ta bronz madalya aldı. Bu dalda ilk altı sırada 5 Muğlasporlu Okçu yer alırken, başarılı okçu Songül Lök 348 Puanla yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Yine 11-12 Yaş Makaralı Yay Bayanlar Takım yarışmasında Songül Lök, Tuğçe Aba ve Gülçin Balık’tan oluşan Muğlaspor takımı Türkiye Şampiyonu olarak 3 altın madalya elde etti.

Şampiyonada 13-14 Yaş Makaralı Yay Bayanlarda Muğlasporlu Okçu Tuğba Çaylı toplamda 691 puanla yeni Türkiye Rekorunun sahibi olurken, bireyselde gümüş madalya elde etti. Yine bu kategoride Tuğba Çaylı, Demet Çamlı ve Ayşenur Orman’dan oluşan kız takımı Türkiye Şampiyonu olarak 3 Altın Madalya kazandı.

13-14 Yaş Makaralı Yay Erkeklerde ise Emircan Haney, Tuğrul Yatak ve Cem Ersoy’dan oluşan Muğlasporlu sporcular, yarışlarda 3. sırayı elde ederek 3 Bronz madalya kazandı. 10 farklı sporcusunun madalya alması ve başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Muğlaspor Okçuluk Takımı Antrenörü ve aynı zamanda Bencik Aile Sağlığı Hekimi Dr. Ejder Sözen, şampiyonada madalya sayısına göre de 69 kulüp arasında ikinci sırada yer aldıklarını söyledi. Bayanlarda hem 11-12 yaş, hem de 13-14 Yaş Makaralı Yay Kategorisinde takım halinde birinci olduklarını ifade eden Dr. Sözen, “Sporcularımın 7’si altın, 2’si gümüş ve 4’ü bronz olmak üzere toplam 13 madalya elde etmesi bizleri çok mutlu etti. Ayrıca iki sporcum dallarında yeni Türkiye Rekoru kırarak başarımızı taçlandırdı. Öte yandan sporcularımdan Tuğba Çaylı, Tuğrul Yatak, Demet Çamlı ve Ayşenur Orman’ın 25 Ağustos’ta yapılacak olan ve Milli Takıma sporcu yetiştirmeyi hedefleyen Gelibolu Kampına davet edilmeleri bizleri gururlandırdı. Şampiyonada mücadele eden 69 kulüpten 50’si hiç madalya alamazken, kulübümüz madalya sıralamasında Türkiye İkinciliğini elde etti. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okçuların başarısı ile gururlandıklarını ifade eden Muğlaspor Kulübü Başkanı Rüştü Gürsoy’da, bu büyük başarıyı elde eden Antrenör Dr. Ejder Sözen ve başarılı okçuları kutladıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.