Muğlalı girişimciler g3 Forumuna katıldı

Global Girişimcilik Haftası kapsamında g3 Forumu düzenlendi; Muğla Genç ve Kadın Girişimciler Kurul Başkanları Forumda yerlerini aldı.Tüm dünyada 150’yi aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın...

Muğlalı girişimciler g3 Forumuna katıldı

Global Girişimcilik Haftası kapsamında g3 Forumu düzenlendi; Muğla Genç ve Kadın Girişimciler Kurul Başkanları Forumda yerlerini aldı.

Tüm dünyada 150’yi aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın en önemli etkinliklerinden biri olan g3 Forum’un beşincisi, 20 Kasım Cuma günü İstanbul Suada’da gerçekleştirildi.​ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve GATE Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşen forumda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilere hitap etti. Foruma Muğla adına Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Aslı Karataş ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yusuf Erol katıldı.

Forumda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Sovyetler yıkıldığı dönemde askeri ve teknoloji alanında dünyada birinciydi fakat battı… Tek kurşun atmadan yıkıldı. Bunun sebebi sistemin içinde girişimcilerin bulunmamasıydı.” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, ahlaki değerlerin kabul ettiği zenginliğin yolunun girişimcilikten geçtiğini ve işsizliğin tek çözümünün girişimci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin Koç Holding ve Sabancı Holding gibi büyük şirketlerde çalışmak istediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Para kazandıracak iş aslında start up (başlangıç aşamasındaki) şirketlerde. Gençler lütfen büyük şirketlerde çalışmayı, kamuda işe girmeyi değil start up'ta çalışmayı tercih edin. Anneler, babalar lütfen çocuğum kamuda işe girsin diye zorlamayın. Zihinsel devrime ihtiyaç var. Esas heyecan uyandıracak iş start uplarda. Kaybetmeden kazanabilmeyi öğrenebilmemiz mümkün değil.” diye konuştu.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.