Muğla’da Yabancı Nüfusunda En Çok Birleşik Krallık Vatandaşı Var

Haber MerkeziTürkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre oluşan Yabacı Nüfus verilerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ tarafından, verilen...

Muğla’da Yabancı Nüfusunda En Çok Birleşik Krallık Vatandaşı Var

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre oluşan Yabacı Nüfus verilerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ tarafından, verilen bilgiye göre, Muğla’da 15 bin 195 yabancı uyruklu kişi ikamet ediyor.

2017 yılında Muğla’da 8 bin 290 erkek, 7 bin 256 kadın olmak üzere toplam 15 bin 195 yabancı uyruklu kişi ikamet ettiği açıklandı.

Muğla’daki yabancı nüfusun %29,9’u Birleşik Krallık vatandaşı

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ yaptığı açıklamada, Muğla’daki yabancı nüfus, vatandaşlık ülkesine göre incelendiğinde ilk sırayı 4 bin 550 kişi ile Birleşik Krallık vatandaşlarının aldığını, ardından 2 bin 053 kişi ile Almanya 966 kişi ile Rusya vatandaşlarının geldiğini belirtti.

Türkiye genelinde ise yabancı nüfus tabiiyetine göre incelendiğinde ilk sırayı 201 082 kişi ile Irak vatandaşları alırken, ardından 79 640 kişi ile Afganistan ve 77 224 kişi ile Almanya vatandaşları geldi.

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.