MUĞLA’DA HORTUM KABUSU

Muğla’nın Menteşe ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından oluşan hortum Düğerek Mahallesi’ndeki birçok evin çatısını uçurdu. Çıkan hortumda, araçlar ve çok sayıda mezar zarar gördü.Muğla’nın...

MUĞLA’DA HORTUM KABUSU

Muğla’nın Menteşe ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından oluşan hortum Düğerek Mahallesi’ndeki birçok evin çatısını uçurdu. Çıkan hortumda, araçlar ve çok sayıda mezar zarar gördü.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde önceki gün etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından Düğerek Mahallesinde meydana gelen hortum evlerin çatısını uçurdu. Hortum nedeniyle Düğerek Mahallesindeki mezarlık içinde yüzlerce ağaç kökünden söküldü ve birçok mezar zarar gördü.

Muğla’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle yağmur şiddetini arttırdı. Yağmur ile birlikte Menteşe Düğerek Mahallesinde oluşan hortum, E Tipi Kapalı Cezaevi yanında başlayan hortum cezaevi etrafındaki işyerlerinin çatısını uçurdu. Hortum nedeniyle çatısı uçan bir işyeri Cezaevi önündeki yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Meydana gelen hortum araçlara zarar verirken Düğerek mezarlığında da büyük hasara neden oldu.

Hortum sonrası Muğla’nın elektrik dağıtım şirketi AYDEM ekiplerine haber veren mahalle sakinleri, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından etrafa saçılan sac ve kalaslar ile çatılardan uçan kiremitler Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerini çalışması ile topladı. Bölgeye Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve AFAD ekipleri de Muğla Kapalı Cezaevi yolunun kapanması nedeniyle yolu kapatan hafriyatlar kepçe ile temizlenerek yol trafiğe açıldı.

Hortum nedeniyle zarar gören mahallenin muhtarı Mehmet Ortayol, akşam havanın kararmasının ardından oluşan hortum nedeniyle büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Bölgeye çok sayıda ekip geldiğini belirten Ortayol, “Akşam saatlerinde bir anda hortum oluştu. Kısa sürdü ama etkisi büyük oldu” dedi.

Hortum sonrası bölgede çalışma başlatan belediye ekipleri mezarların üstüne devrilen ağaçları temizlerken, vatandaşlarda yakınlarının zarar gören mezarlarını kendi imkanlarıyla düzeltti. Hasar tespit çalışmaları devam ederken AYDEM ekipleri de mahallenin bir bölümüne elektrik verdi.

HORTUM AHIRI YERLE BİR ETTİ

hortum, Karabağlar yaylası Tozlukuyu mevkisinde hasara neden oldu. Ali Sarıkaya'ya ait eve bitişik ahır hortum sonrası yerle bir oldu. Şans eseri hortum evde zara neden olmazken, ahırda bulunan hayvanlar da zarar görmedi.

Hortum sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesini arayan aileye yardım için yola çıkan ekipler, bölgeye giden yolların birkaç gündür etki olan yağışlar nedeniyle sular altında kalması nedeniyle Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kepçelerin yardımıyla bölgeye ulaştı. Yoğun yağış nedeniyle vatandaşın evine ulaşmakta zorluk çeken ekipler, kepçe yardımıyla eve ulaştı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.