Muğla’da PARALEL operasyonu

Muğla’da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanmasa (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle 13 işadamı gözaltına...

Muğla’da PARALEL operasyonu

Muğla’da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanmasa (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle 13 işadamı gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artacağı ileri sürülüyor.

Muğla’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 13 iş adamı gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre  Uşak  Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturmada, elde edilen bilgi ve iddialar doğrultusunda  Uşak,  İzmir,  Muğla,  Şanlıurfa ve  Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonlarda, yapılanma içinde eğitim şirketleri müdürleri, iş adamları, yeminli mali müşavir, şirket çalışanları, memurlar, muhasebeci ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

28 gözaltıdan 13’ü Muğla’dan

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı talyimatıyla Muğla’da terörle mücadele ekipleri sabah saatlerinde operasyona başladı. Terörle mücadele ekipleri belirlenen ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Düzenlenen baskında aralarında mermer fabrikası sahiplerininde olduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Muğla’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına maddi destek sağladıkları ileri sürüldü. Operasyonun devam ettiği Muğla’da gözaltı sayısının artacağı söyleniyor

Muğla Valiliğinden açıklama

Öğle saatlerinde operasyonlarla ilgili olarak Muğla Valiliği’nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Son zamanlarda Ülke genelinde düzenlenen operasyonlarla legal görünümlü FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının Ülke güvenliği için tehdit unsuru olduğundan hareketle; Muğla merkez ve ilçelerinde yapılanmanın deşifre edilmesi amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalar tamamlanarak 17.05.2016 günü “Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla şu ana kadar 13 şüpheli Muğla merkez ve ilçeleri ile Denizli ilinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Yakalanan bazı şüphelilerin ev, işyerleri ve şirketlerinde de aramalar gerçekleştirilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli soruşturma işlemleri Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. “

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.