CHP Muğla’dan büyük zafer

31 Mart yerel seçimleri Muğla il genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) zaferiyle sonuçlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesini yüzde 56,17 oyla CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras kazandı. 13 ilçeden 11’ini Cumhuriyet Halk Partili adaylar kazanırken, AK Parti sadece Seydikemer ve Kavaklıdere’de belediye başkanlığını elde etti.

CHP Muğla’dan büyük zafer

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi.

Muğla’daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verdi.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli oldu. Oy pusulaları tek zarfa konuldu.

Muğla’da sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapıldı.

MUĞLA’DA CHP ZAFERİ

Gazetemizin baskıya verildiği saatte AA verilerine göre; 31 Mart yerel seçimleri Muğla il genelinde CHP zaferiyle sonuçlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesini yüzde 56,17 oyla CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras kazandı. 13 ilçeden 11’ini Cumhuriyet Halk Partili adaylar kazanırken, AK Parti sadece Seydikemer ve Kavaklıdere’de belediye başkanlığını elde etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Bodrum’da CHP adayı Tamer Mandalinci, Milas’ta CHP adayı Fevzi Topuz, Yatağan’da CHP adayı Mesut Günay, Kavaklıdere’de AK Parti adayı Mehmet Demir, Menteşe’de CHP adayı Gonca Köksal, Marmaris'te CHP adayı Acar Ünlü, Köyceğiz’de CHP adayı Ali Erdoğan, Ortaca’da CHP adayı Evren Tezcan, Dalaman’da CHP adayı Sezer Durmuş, Fethiye’de CHP adayı Alim Karaca, Seydikemer’de AK Parti adayı Bayram Önder Akdenizli ilçe belediye başkanları seçildi.

CHP’DEN COŞKULU KUTLAMA

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da oyunu arttıran ve 13 ilçeden 11’ini kazanan CHP büyük başarısını coşkulu bir şekilde Kurşunlu Meydanında kutladı. Kurşunlu Meydanında toplanan binlerce vatandaş zafer şarkıları söylerken, yüzlerce araçlık konvoy oluşturdular.

31 Mart seçimlerinde Muğla’da 6 olan ilçe belediye başkanlığı sayısını 11’e yükselten CHP bu büyük başarıyı görkemli bir eğlenceyle kutladı.

Nail Kızıl, “Ceketimi assam kazanırım devri bitti. Bu seçimleri ceket kazanmıyor, örgütün çalışkanlığı ve örgüt kazanıyor. Çalışarak ve hak ederek kazandık” dedi.

MENTEŞE’NİN İLK KADIN BAŞKANI GONCA KÖKSAL OLDU

Menteşe’nin ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal, “Bu yola çıkarken sizin desteğinizle yola çıktım. Bu büyük hayali kurdum. Öncelikle bize yaşattığınız bu gurur için teşekkür ederim. Bugün Muğla’nın ilk kadın başkanı oldum. Birlikten aydınlıktan korktular. Hep dik durduk. Ne demiştik Asar Dağındaki o bayrak dimdik durduğu müddetçe neşemizi coşkumuzu kimse elimizden alamaz. Zannettiler ki bu memleketteki 50 yıllık iktidar son bulacak. 50 yıllık iktidarı biz kimseye bırakır mıyız? Bu zaferi Hep birlikte kazandık. Bu zafer o köylere gittiğimizde gözlerinin içi gülen kızların zaferidir. Bu zafer geleceğe dair ümitleri olan kadınların zaferidir. Bu zafer gençlerin zaferidir. Muğla’yı fark yaratarak bir kez daha aldık. Tüm Türkiye’yi kıpkırmızıya boyadık. Bugün bu meydanında çok özel bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Hep beraber kutluyoruz” dedi.

ZEKİCAN BALCI: “BÜTÜN PARTİLİLERİME GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Muğla’ya ve tüm Türkiye’ye yaşattıkları seçim zaferi nedeniyle çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten CHP İl Başkanı Zekican Balcı, “Seçim sürecinde gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışan başta kadın kollarımız olmak üzere gençlik kollarımıza tüm yönetim kurulu üyelerimize ve bu sevdaya gönül veren bütün partililerime gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.