Muğla Yemekleri dünyaya tanıtılacak

Yunanistan’ın Zakintos Adası 1. sini düzenleyeceği Ülkelerarası Yemek Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Menteşe Belediyesi sponsorluğunda Türkiye’den sadece “Sınır Tanımayan Şefler Derneği” nin katılacağı...

Muğla Yemekleri dünyaya tanıtılacak

Yunanistan’ın Zakintos Adası 1. sini düzenleyeceği Ülkelerarası Yemek Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Menteşe Belediyesi sponsorluğunda Türkiye’den sadece “Sınır Tanımayan Şefler Derneği” nin katılacağı festivalde, Muğla yemekleri ve Tük Mutfak kültürünün uluslararası arenada tanıtımı hedefleniyor.

Aregala Türkiye,Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin festival öncesi Başkan Gümüş’ü makamında ziyaret ederek festival hakkında bilgiler verdi. Çetin, “Festivalde 20 ülkeden gelecek farklı kültürlere sahip olan şefler, akademisyenler ve tadım uzmanları Zakintos adasının yemek, peynir gibi ürünlerinin uzmanlar tarafından değerlendirilip en iyi peynir, zeytinyağı tadımları yapılacaktır. Otel ve restoranlarında yenilecek yemekler de jüri tarafından değerlendirilip, dereceye girenler ödüllendirilecektir. Şefler ülkelerinin tanıtımını yapması için, workshoplar yaparak kendi ülkelerinin mutfağında pişen leziz yemekleri tattıracaklar. Bize düşen görevde Muğla’mızın dünyada birincilik ödülleri alan bölgede yetişen zeytinlerimizin yağı ile yemeklerimizin önemini anlatmak olacak. Ülkemizin ve Muğla’mızın yemek kültürünün tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inandığım festivale, desteklerinden dolayı Başkan Gümüş’e teşekkür ederim” dedi.

Başkan Gümüş, Yunanistan’da yapılacak festivalin Muğla ve Türk Kültürünün tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Yunan ve Türk Halkları tarih boyunca ortak kültürlere sahip olmuş iki komşu ülke. İnsanıyla, kültürüyle birçok ortak noktamız bulunan Yunan halkıyla yemeklerimizin lezzetleri de çok yakın. Zeytinyağı nasıl ki onların yemeklerinde vazgeçilmezse, bizim için de özellikle Ege Bölgesinde olmazsa olmazlardan. Bu anlamda festivalin hem yemek kültürümüzün tanıtımına, hem de iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyor, Ahmet Bey ve ekibine festivalde başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.