Muğla ürünlerinden 2 milyar 877 milyon TL

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da üretimi gerçekleştirilen Çam Balı, deniz ürünleri, badem, zeytin ve zeytinyağı, nar , narenciye ve domates ihracatından ülke ekonomisine yıllık 2 milyar 887 milyon TL civarında bir katkı...

Muğla ürünlerinden 2 milyar 877 milyon TL

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da üretimi gerçekleştirilen Çam Balı, deniz ürünleri, badem, zeytin ve zeytinyağı, nar , narenciye ve domates ihracatından ülke ekonomisine yıllık 2 milyar 887 milyon TL civarında bir katkı sağlandığını açıkladı.

Vali Çiçek, Muğla’ya yapılması planlanan Tekno-Park’ın hayata geçmesi durumunda Muğla’nın üretim kapasitesinin çok daha yukarılara çıkacağını belirtirken; “ Bu konuyu önemsiyoruz ve hep birlikte çok çaba sarfettik. Sayın Bakanımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz çok katkı sağladı. Tekno-Park komisyondan geçti. Umuyorum Bakanlar Kurulu’ndan da geçecek” diye konuştu.

Turizm başta olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Muğla’nın üretim kapasitesinin arttırılması için başta Muğla Valiliği olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Bu doğrultuda Muğla’da kurulması planlanan Tekno-Park komisyondan geçerken Bakanlar Kurulu’ndan da geçmesi bekleniyor. Tekno-Park’ın hayata geçirilmesi durumunda Muğla’nın üretim ve ihracatına çok büyük katkılar sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da üretimi gerçekleştirilen Çam Balı, deniz ürünleri, badem, zeytin ve zeytinyağı, nar , narenciye ve domates ihracatından ülke ekonomisine yıllık 2 milyar 887 milyon TL civarında bir katkı sağlandığını açıkladı.

Muğla’ya hizmet için gece gündüz çaba sarfettiklerini söyleyen Vali Amir çiçek; “ Tarım, enerji, tarih, turizm, kültür turizmi gibi her alanda çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Muğla ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak sektörlerdeki üretim ve ihracat kapasitesinin artırılması için uğraş veriyoruz.

Bu doğrultuda Tekno-Park’ın Muğla’da kurulmasını önemsiyoruz. Muğla’ya teknoloji ve argeyi getirmek istiyoruz. Bu çok büyük bir proje. Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, müsteşarımız, milletvekillerimiz çok katkı sağladılar. Yapılan girişimler sonucu komisyondan geçti. Umuyorum Bakanlar Kurulu’ndan da geçer.” Dedi.

Muğla’da sadece birkaç sektörün üretim ve ihracatından ülke ekonomisine 2 milyar 877 milyon TL girdi sağladığını vurgulayan Çiçek; “ İlimizdeki çam balı üretiminin katkısı 165 milyon TL. Deniz ve kültür balıkçılığında ülkemizde ilk sırada yer alan Muğla 34 bin 902 ton ihracatla 237 milyon TL gelir elde etmektedir. Üretimde ülkede 2. Sırada yer alan Alabalık üretimi ise yıllık 18 bin tondur.

Ayrıca ilimizde üretilen bademden 45 milyon TL, zeytin ve zeytinyağından 250 milyon TL, nar üretiminden 110 milyon TL, narenciyeden 570 milyon TL örtü altı domates üretim ve ihracatından da 1.5 milyar TL ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmaktadır. Turizm, mermercilik gibi sektörler ise bu rakamlara dahil değildir. Bu sektörlerde de ülke ekonomisine çok büyük girdiler sağlanmaktadır.”dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.