“Muğla, Türkiye’ye katmadeğer sağlıyor”

Bayır’daki açılışta konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Muğla ekonomisinin kendine yetmesinin yanında ülke ekonomisine de önemli katmadeğer sağladığını belirterek;...

“Muğla, Türkiye’ye katmadeğer sağlıyor”

Bayır’daki açılışta konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Muğla ekonomisinin kendine yetmesinin yanında ülke ekonomisine de önemli katmadeğer sağladığını belirterek; “Muğla Türkiye’nin en rekabetçi 22’inci, Kurumlar Vergisi bakımından da 13’üncü sırada yer alıyor. Muğla’nın daha da gelişeceğine ve bu rekabet endeksinde daha da üst sıralara yükseleceğine inanıyorum.” Dedi.

Haber Merkezi

Bayır mahallesindeki 4S Konseptli Ford Trucks Tesislerinin açılışına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Muğla’nın rekabetçi yapısı, kişi başına düşen otomobil sayısı ve kurumlar vergisi başta olmak üzere ülke ekonomisine önemli katmadeğer sağladığını söyledi.

Ford’un yeni tesislerinin açılışına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Koç Holding ile Ford Otosan üst düzey yöneticileri katıldı.

Açılışta konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, yeni yatırımlarının Muğla ve çevresine değer katmasından ve hizmet vermesinden büyük kıvanç duyduklarını belirterek, “  “Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu URAK’ın İllerarası Rekabet Endeksi verileri, Muğla’nın giderek bir çekim noktasına dönüştüğünü ortaya koyuyor. BTürkiye’nin en rekabetçi 22’nci şehri Muğla, kişi başına düşen otomobil sayısı ile Türkiye genelinde 2’nci sırada; tahakkuk eden kurumlar vergisi bakımından ise 13’üncü sırada yer alıyor. Bu da bize Muğla ekonomisinin kendine yeterli olmasına ek olarak Türkiye ekonomisine de net bir katkı yapabildiğini gösteriyor. Muğla’nın daha da gelişeceğine ve bu rekabet endeksinde daha da üst sıralara yükseleceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

“Ülkemizin potansiyeline inanmalıyız”

Türkiye’ye duydukları inanç ile rekabet güçlerini artıracak, ülkemize katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımları, planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürdüklerini söyleyen Ali Y. Koç, kısa vadeli dalgalanmalar yerine, her zaman uzun dönemli hedeflere odaklandıklarını dile getirdi. Ali Y. Koç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye ekonomisinin gelişmesi, refahı, bölgesinin lideri olması ve global ekonominin önemli bir oyuncusu olması Koç Topluluğu olarak tüm çalışmalarımızda bizi motive eden en önemli unsurlar. Elbette, ülkemiz her gelişmekte olan ülke gibi zor dönemlerden geçebiliyor. Önemli olan hem iş dünyası hem de sivil toplum olarak bugüne kadar yaptığımız gibi ülkemize olan inancımızı, hiçbir zaman kaybetmemektir. İşlerimize dört elle sarılmalı, ülkemizin potansiyeline inanmaya ve bu yolda çalışmaya, yatırım yapmaya azim ve kararlıkla devam etmeliyiz.”

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.