Muğla, spora doyacak

Muğla ve ilçeleri Nisan ve Mayıs aylarında edata sporla yatıp sporla kalkacak. Gerçekleştirilecek olan 2’si uluslar arası olmak üzere toplam 22 organizasyona 10 binden fazla sporcu katılacak. Yoğun katılım ve programlardan dolayı...

Muğla, spora doyacak

Muğla ve ilçeleri Nisan ve Mayıs aylarında edata sporla yatıp sporla kalkacak. Gerçekleştirilecek olan 2’si uluslar arası olmak üzere toplam 22 organizasyona 10 binden fazla sporcu katılacak. Yoğun katılım ve programlardan dolayı herhangi bir aksaklık yaşanmaması içen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 24 saat hizmet verecek Spor Çözüm Masası kuruldu.

Muğla  ilçeleri ile beraber Nisan ve Mayıs Aylarında gerçekleştirilecek olan Ulusal  ve Uluslar arası Organizasyonlarla 10 binden fazla sporcuyu konuk etmeye hazırlanıyor. 2’si uluslararası olmak üzere 2 ay boyunca 22 faaliyete evsahipliği yapacak olan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yeni tesislerin müsabaka ve organizasyonlara hazırlanması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

İlk olarak 24 Nisan’da Fethiye de Basketbol Genç B Erkekler Türkiye Şampiyonası ile başlayacak olan Organizasyonlar, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs’ta 52.Cumhurbaşkanlığı Muğla etapları ile devam edecek. Öte yandan 28 Nisan’da 5 ilçede start alacak olan Üniversiteler Yaz Spor Oyunları da 10 gün boyunca devam edecek. Organizasyonun açılış Seremonisinin ise 2 Mayıs saat 21.00 da Marmaris Anfi Tiyatro da gerçekleştirileceği belirtildi. 9 Branşta 44 üniversiteden 64 takımın yer alacağı Yaz Spor Oyunlarında; Korumalı Futboldan Ragbiye, Basketboldan Su Topuna  kadar bir çok branşta bir hayli sporseverlere keyifli bir dönem yaşatacak.

 Oteller doldu               

52.Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, Basketbol Türkiye Şampiyonası, Marmaris’te 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak Türkiye Ralli Şampiyonasına, Menteşe Merkezde yapı tamamlanıp yeni hizmete giren 3 bin 500 kişilik Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan Basketbol Bayanlar 1.Lige yükselme karşılaşmalarının da eklenmesi ile Muğla’da ki otellerde yer kalmadı.

 Spor Çözüm Masası kuruldu

Nisan ve Mayıs ayında 10 bini sporcunun kente akın etmesi beklenirken, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünce herhangi bir sorun yaşanmaması için 24 saat hizmet verecek Çözüm Masası kuruldu. Muğla Gençlilik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Spor Uzmanlarının 24 saat boyunca hizmet vereceği merkezde sporcu ve kafilelerin anlık sorunlarına çözüm bulunacak ve yetkililerin ilgili sorunu çözmesi için bilgi verilecek. Özellikle Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında 5 ilçenin koordinasyonunda sağlayacak birim direk olarak Spor Şube Müdürüne bağlı olarak çalışacak.

 4 Mevsim Spor, 4 Mevsim Organizasyon

Göreve geldiklerinde Sporun Turizm ile birleştirilebilmesi ve Spor Turizminin yaygınlaştırılması için önemli bir mesai harcadıklarını söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “Biz sayın Valimiz Sayın Milletvekillilerimizle 4 Mevsim Spor 4 Mevsim Organizasyon sloganı ile Muğla’mızın bir spor Kenti olması için 7 gün 24 saat mantığı ile çalışıyoruz. Turizm bölgelerimizin özellikle boş sezonlarda Spor Turizmi ile canlanması için değişik Ulusal ve Uluslar arası Organizasyonları Muğlamıza ve ilçelerimize alınması için Sayın Bakanımız, Müsteşarımız Genel Müdürümüz büyük destek verdiler. Ben hem kendilerine hem Federasyon Başkanlarımıza Muğlamız adına en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Arkadaşlarımızla beraber organizasyonların kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Tüm Muğlalıları tüm sporseverleri müsabakalarımıza bekliyoruz”.

  1. Alay Yürüyüşü

Tüm bu organizasyonlar ve müsabakalar ile ilgili hazırlık ve çalışmalar devam ederken Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 25 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek olan 57. Alay Vefa Yürüyüşüne hazırlanıyor.  Çanakkale’de büyük bir kahramanlık örneğine imza atan 57.Alayın Manevi huzurunda gerçekleştirilecek yürüyüşte tüm Muğla’nın “Dedeciğim Ben Geldim” yazılı Yelekler giyeceği belirtildi. 5 bin den fazla katılımın olması beklenen organizasyon kapsamında Cumhuriyet Meydanında değişik etkinlikler ve lokma ikramı da gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.