Muğla Milli Eğitimi ilk 3’te

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmî içerik platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gerek sunduğu güvenilir ve kaliteli e-içerikler sayesinde öğretmen ve öğrencilerin en büyük destekçilerinden biri haline geldi. Bu kapsamda...

Muğla Milli Eğitimi ilk 3’te

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmî içerik platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gerek sunduğu güvenilir ve kaliteli e-içerikler sayesinde öğretmen ve öğrencilerin en büyük destekçilerinden biri haline geldi. Bu kapsamda Muğla, Türkiye genelinde öğretmen ve öğrenci kategorilerinin ortalamasında EBA’yı en fazla kullanan iller arasında ilk üçe girmeyi başardı.

Sistem ve kullanımı ile ilgili olarak Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

“Eğitim, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.

EBA’da bulunan e-içerikler, alanında uzman ekipler tarafından üretilmekte; ayrıca Türkiye’de ve dünyada dijital yayıncılık alanında önde gelen eğitim firmaları tarafından sağlanan içeriklerle de zenginleştirilmektedir. Aynı zamanda eğitim platformumuz öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla birlikte gittikçe büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmiştir.

Sosyal bir platform olan EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireyler Türkiye’nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalayacaktır. EBA’da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

İlimizde EBA’yı kullanmaya teşvik eden yöneticilerimiz, İl ve İlçe Fatih Projesi koordinatörlerine ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine teşviklerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarının artarak devam etmesini temenni ederiz.”

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.