Muğla MHP’de sular durulmuyor!

MHP’de kurultay talebi ile imza topladıkları için görevden alınan ilçe başkanları bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptılar ve genel merkezin bu tutumuna tepki gösterdiler. MHP’li muhalifler parti içi demokrasiyi...

Muğla MHP’de sular durulmuyor!

MHP’de kurultay talebi ile imza topladıkları için görevden alınan ilçe başkanları bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptılar ve genel merkezin bu tutumuna tepki gösterdiler. MHP’li muhalifler parti içi demokrasiyi tesis edinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgularken, istifa söylentilerinin de gerçekleri yansıtmadığını açıkladılar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kalkışma sonrası Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılmasını doğru bulduklarını hatırlatırken; “ Orada demokrasiye sahip çıkan sayın genel başkanın parti içindeki demokrasiyi işletmesini beklerdik. Oysa genel merkez kurultay isteyen herkesi görevden alıyor. Böyle devam edersi parti yapılacak olacak seçimlerde sandık görevlisi bulmakta bile zorlanır.” dediler.

MHP’de kurultay ve değişim talebiyle imza toplayan delegeler ile il ve ilçe teşkilatlarının fesih yoluyla  genel merkez tarafından görevden almalara ülke genelinde ve Muğla’daki teşkilatlarda tepkiler giderek büyüyor.

Olağanüstü Kurultay için imza verdikleri için görevden alınan MHP’li  ilçe başkanları, yöneticileri ve Üst Kurul delegeleri, bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Eski il başkanları Ferhat Kırtaş ve Osman Güven’in de hazır bulunduğu  toplantıda ortak açıklamayı görevden ilk alınan Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun yaptı. Tosun, “Hain darbe girişiminin ardından 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki mitinge Genel Başkanımızın katılması ve demokrasiye sahip çıkması tarafımızca olumlu bulunmuştur. Dışarıda demokrasiye sahip çıkan Genel Merkez, parti içi demokrasi arayışında olan ve değişim isteyenleri maalesef görevden almaya devam ediyor” dedi. Kendilerinin parti tüzüğünün ilgili maddelerine dayanılarak görevden alındığını hatırlatan Tosun, “Aynı genel merkez, 548 delegenin kurultay talebini görmezden geliyor, gereğini yapmıyor, ilgili tüzük maddesini işletmiyor, MHP’yi mahkeme kapılarında süründürüyor. Kapatılan her teşkilat Ülküdaşlık hukukuna ve parti içi demokrasiye vurulan darbedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın vereceği karara saygılı olacağını açıklamasına rağmen, kurultay isteyenleri görevden almaya devam etmiştir. Görevde olduğumuz süre içinde MHP’yi Muğla’da hak ettiği yere taşıma gayreti içinde olduk ve teşkilatı mahcup edecek hiçbir işe girişmedik” diye konuştu. Başbuğ Alparslan Türkeş’in fikirleri doğrultusunda siyasi faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tosun, “Bundan sonrada partimize hizmete devam edeceğiz. Mücadelemiz parti içindeki demokrasiyi işletene kadar hak, hukuk ve adalet çerçevesinde devam edecektir” dedi.

Toplantıya görevden alınan ilçe başkanları, eski il başkanları, üst kurul delegeleri, istifa eden belediye meclis üyeleri, olağanüstü kurultay için imza veren delegeler, milletvekili adayları yaklaşık 100 kişi katıldı. Toplantıya görevden alınmamış olmalarına rağmen Kavaklıdere ve Ortaca ilçe başkanlarının katılması da dikkat çekti.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.