Muğla, Lalelerle daha da güzelleşecek

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşlara 3 Bin adet lale soğanı dağıtıldı. Perşembe Pazarı girişinde yapılan lale soğanı dağıtımına Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Murat Gökalp, Park Bahçeler Müdürü...

Muğla, Lalelerle daha da güzelleşecek

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşlara 3 Bin adet lale soğanı dağıtıldı. Perşembe Pazarı girişinde yapılan lale soğanı dağıtımına Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Murat Gökalp, Park Bahçeler Müdürü Ebru Akın ile CHP Kadın kolları Başkanı Leyla Ersöz katıldı.

Bu yıl Menteşe ilçesinin değişik noktalarında 100 Bin adet lale ve nergis soğanını toprakla buluşturduklarını belirten Park Bahçeler Müdürü Ebru Akın, “Lale, tarihimizde yer eden çok önemli bir figür. Lale zaman içerisinde, suya çizilen ebru, saraylarda, camilerde duvarları süsleyen çini, en güzel kelimelerde ifadesini bulan şiir, hattatın elinden çıkan hat, süs ve motif olmuştur. Bizler de hem tarihi değeri olan bir figürümüze sahip çıkmak adına, hem de şehrimizi güzelleştirmek adına bu etkinliği düzenledik. İlçemizin değişik noktalarında bu yıl toplam 100 Bin adet lale ve nergis soğanını toprakla buluşturduk. Halkımıza lale soğanı dağıtımını bu sene ilk defa gerçekleştiriyoruz. İlçemizin dört bir yanına ektiğimiz ve vatandaşlarımızın bahçelerine, balkonlarındaki çiçekliklere dikeceği lale soğanları ile ilkbaharda Menteşe ilçemizde yine çok renkli görüntülerin oluşacağını düşünüyorum. Bu anlamda çevremize hep birlikte çıkmalı, hep birlikte güzelleştirmeliyiz” dedi.

Başkan Yardımcıları Mehmet Güven ve Murat Gökalp lale soğanlarını vatandaşlara kesecikler içinde lale soğanı dikimi hakkında bilgi içeren notlar ile birlikte dağıttılar.

Öte yandan Menteşe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yerel ve ulusal basın kuruluşlarına lale soğanı hediye edildi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.