Muğla Kültürü yaşatılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkılarıyla Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatağan Bozüyük Muhtarlığı iş birliği ile açılan Muğla ve Anadolu Kültürünü yaşatma amaçlı Muğla Bayan Folklor büyük-küçük bebek...

Muğla Kültürü yaşatılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkılarıyla Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatağan Bozüyük Muhtarlığı iş birliği ile açılan Muğla ve Anadolu Kültürünü yaşatma amaçlı Muğla Bayan Folklor büyük-küçük bebek el sanatları kursu sona erdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Yatağan Bozüyük ‘GÜZELKÖY’ eski belediye binasında açılan kursa 14 bayan katıldı. Kursun hocalığını Belen Geğirmeni İşletmecisi Hasan Şimşek yaptı. Kursa katılan bayanların çok başarılı çalışmaları sonunda 500’ün üzerinde Muğla Bayan Folklor büyük-küçük bebek yaptıklarını belirten Bozüyük Muhtarı Vahdettin Beçin; “Bilindiği üzere tarihi dokusunu koruyan köyümüzde çevrilen çok sayıda sınama filmi ve diziler dolaysıyla, çok meşhur olduk. Bu nedenle köyümüze her gün çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret etmekte el sanatlarımı tarihi dokuyu ve Pınarbaşı tesisleri görmektedir. Köyümüzde daha önceleri Halk eğitimi Merkezi ve İlçe tarım Müdürlüğü iş birliği ile takı tasarım, kırk yama, girişimcilik ve hayvancılık amaçlı kurslar açtık. Ben Bizlere her konuda destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valiliğimiz, Muğla Büyükşehir Yatağan belediyelerimiz ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kursa katılan bayanlar ise şunları söyledi: “Bizler ilerlemiş yaşımıza rağmen hocamızın katkılarıyla hem meslek öğrendik hem de yaptığımız eserlerle sergi açıp para kazanacağız. Bu kursları devamından yanayız. Çok mutluyuz.”

Kurs hocası Hasan Şimşek de; “çok güzel bir çalışma oldu. Muğla ve Anadolu Kültürünü yaşatma amaçlı Muğla Bayan Folklor büyük küçük bebek el sanatları kursu sona erdi. Amacımız erkek Folklor büyük küçük bebek el sanatları kursunu da açmaktır’ ifadesini kullandı.

Bu konuda görüşünü aldığımız, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kurs yönetimi şube müdürü Semra Kahveci’de; ‘Bilindiği üzere Bozüyük tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile Muğla’da Turizmi iç kesimlere çekme 12 aya yayma konusunda çok önemli bir yer. Bayan Folklor büyük küçük bebek el sanatları kursuna katılan bayanlara hocamıza ve emeği geçenlere bende çok teşekkür ediyorum. Kusa katılan bayanlara önümüzdeki günlerde Sayın Vali hanımımızın da katılacağı bir törende belgeleri verilecektir.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.