Muğla Keçi’de ilk, Koyun’da son sırada

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ege bölgesinde en fazla Keçi varlığı 277 bin 576 baş keçi ile Muğla ilk sırada yer alıyor. Koyun varlığında ise Muğla son sırada.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge...

Muğla Keçi’de ilk, Koyun’da son sırada

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ege bölgesinde en fazla Keçi varlığı 277 bin 576 baş keçi ile Muğla ilk sırada yer alıyor. Koyun varlığında ise Muğla son sırada.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Keçi varlığında Muğla’nın ilk sırada yer aldığı açıklarken, Koyun varlığında ise son sırada yer aldığını söyledi.

TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, illerin koyun ve keçi istatistiklerini açıkladı. Ege Bölgesinde en fazla koyuna sahip olan ilin 775 bin 382 baş ile Manisa olduğunu açıklayan Akyol, en az koyunun ise 179 bin 306 baş ile Muğla’da olduğunu bildirdi. Koyun varlığıyla Ege Bölgesinin en son sırasında yer alan Muğla, keçi sayısına varlığında ise Ege Bölgesi illeri arasında 277 bin 576 baş ile ilk sırada yer alırken, keçi sayısı en düşük olan il Uşak’ta ise 45 bin keçi olduğu kaydedildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.