“ Muğla ‘Hayır’ rekoru kıracak”

Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, referandum çalışmalarına Milas’ın köylerinde devam ediyor. Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Gökçeler, Çamlıyurt, Olukbaşı ve Kayabaşı köylerini İlçe başkanı Suat Özcan ve yönetim...

“ Muğla ‘Hayır’ rekoru kıracak”

Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, referandum çalışmalarına Milas’ın köylerinde devam ediyor. Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Gökçeler, Çamlıyurt, Olukbaşı ve Kayabaşı köylerini İlçe başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret eden Üstündağ, Milas’ta ve Muğla’da rekor bir “hayır” oyu beklediğini, Demokrasiye, Cumhuriyete ve Laik yaşam tarzına sahip çıkan Muğla’nın tek bir kişinin elinde nereye evrileceği belli olmayan bir Anayasa değişikliğinde geçit vermeyeceğine inandığını belirtti.

Köy kahvelerinde konuşan Üstündağ; “Bu bir rejim değişikliğidir. Egemenliğin Milletten alınıp tek bir kişiye,saraya veren bir değişikliktir. Bunlara inanmayın.Sizi 2010 referandumunda da kandırdılar. Ülkemize bir darbe yaşattılar. Zeytinyağı gibi her konuda üste çıkmayı beceriyorlar. Bu Anayasa değişikliği sizin için gelmedi, kendilerini yolsuzluk ve rüşvet iddialarından kurtarmak, ömür boyu hesap sorulmamasını sağlamak için getiriliyor. Eğer bu değişikliğe önay verirseniz, çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini tehlikeye atarsınız, demokraside küme düşeriz. İstikrar adına yapılan bu değişiklik hiç kuşkunuz olmasın ülkede barış ve huzur ortamını bozacak, siyasi ve ekonomik sorunları çoğaltacaktır. Yabancı yatırıma ülkeyi mahkum edenler, maalesef yabancı yatırımcıyı da ülkeden kaçırmak için her şeyi yapıyorlar. Köylüyü dahi pazardan alışveriş yapan bir noktaya getiren yanlış politikalar, yerli üretimi büyük ölçüde bitirmiş durumdalar”

“Alman arabalarından inin de göreyim”

Üstündağ vatandaşların da dertlerini dinledikten sonra “Tarımı üretemez noktaya getirenler birkaç puan oy alacağız diye Almanya ve Hollanda ile uğraşarak Milliyetçilik duygularını okşamayı tercih ediyorlar. Halbuki zor şartlarda ürettiklerimizi Avrupa birliği ülkelerine satıyoruz.Ticaretimiz de ihracatımız da Avrupa’ya endeksli. Altındaki resmi araçların hemen hemen hepsi Alman malı. Protesto edeceksen o lüks Alman araçlarından in de bir göreyim senin delikanlılığını. Sen bu şekilde birkaç puan oy arttırırsın ama olan yine vatandaşa oluyor. Bundan sonra Alman ve diğer Avrupalı turistler de artık Türkiye’ye gelmez. Turizm bitince Maalesef sadece turizmci değil, köylü de etkilnecek, Turizmde çalışan köy halkı da zarar görecek, turizm sektörüne iş yapan esnaf da zarar görecek. Sonuçta hesapsız yapılan bu hareketlerden hepimiz etkileniyoruz. Ama bakıyorum beyefendilerin keyfi yerinde. Burnundan kıl aldırmıyorlar. Bıraksak haçlı savaşı diye diye bizi Avrupalılarla kapıştıracaklar. Ama merak etmeyin seçimden sonra barışırlar. “

Selimiye pazarında pazarcı ve esnafı da ziyaretinde köylülerin satılmayan meyve ve sebzelerden şikayetlerini de dinleyen Üstündağ: iktidarın asıl ilgilenmesi gereken işte bu ekonomik durgunluk ve tarımın, esnafın,üreticinin sorunlarıdır. Ama gördüğünüz gibi onlar için varsa yoksa Başkanlık, başka dertleri yok,vatandaştan kopmuş durumdalar. Saraydan peydahlanan politikalar ve göz boyama yöntemleriyle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama bu böyle gitmez. Artık vatandaşın canına tak etti. diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.