Muğla, Hane Halkı sıralamasında 73. Sırada

TÜİK verilerine göre, Muğla Türkiye'de hane halkı sıralamasında 73'ncü sırada bulunuyor. Milas’ın ise hane halkı tipi ‘çekirdek aile’ oldu. Buna göre Milaslıların geneli, 4 kişilik aileden oluşuyor.TÜİK verilerine göre...

Muğla, Hane Halkı sıralamasında 73. Sırada

TÜİK verilerine göre, Muğla Türkiye'de hane halkı sıralamasında 73'ncü sırada bulunuyor. Milas’ın ise hane halkı tipi ‘çekirdek aile’ oldu. Buna göre Milaslıların geneli, 4 kişilik aileden oluşuyor.

TÜİK verilerine göre Muğla’nın hane halkı tipi belli oldu. Alınan bilgilere göre Milas; 2,95’lik oranla çekirdek aile tipini oluşturuyor.

Hane halkı araştırmasına göre; aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın aynı konutta veya aynı konutun bir bölümünde yaşayan, temel ihtiyaçlarını birlikte karşılayan, hane halkı hizmet ve yönetimine iştirak eden bir veya birden fazla kişiden oluşan topluluk incelendi.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları çerçevesinde açıklama yapıldı.

Bir hane halkını oluşturan kişilerin ortalama sayısını ifade eden ve toplam hane halkı nüfusunun toplam hane halkı sayısına bölünmesiyle elde edilen ortalama hane halkı büyüklüğü değeri Muğla için 2,92 oldu.

Muğla’da en çok 2 kişilik aile var

Alınan verilere göre Milas ise 2,95’lik oranla Muğla’da hane halkı sayısında 6. sırada yer aldı.

TÜİK’e göre Muğla ise ortalama hane halkı büyüklüğünde Türkiye genelinde 73. sırada yer aldı.

Muğla’da bulunan 301 bin 655 hane halkının 76 bin 727’si (%25,4) 2 kişilik hanelerden oluşurken, 60 bin 237’si (%20) tek kişilik hanelerden, bin 273’ü (%0,4) 10 ve üzeri büyüklükteki hanelerden oluştuğu belirlendi.

Ortalama hane halkı büyüklüğü değerleri ilçe düzeyinde incelendiğinde; Seydikemer 3,21 ile en yüksek değere sahip olurken, Datça 2,50 ile en düşük ortalama hane halkı değerine sahip ilçe olduğu kaydedildi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.