Muğla, Hamsiye doydu

Muğla Karadenizliler Derneği ve Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen Hamsi Şenliği’nde 5 ton Hamsi dağıtıldı. Şölene katılan Muğla Valisi Amir Çiçek ve Dr. Osman Gürün, kendi elleriyle pişirdikleri...

Muğla, Hamsiye doydu

Muğla Karadenizliler Derneği ve Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen Hamsi Şenliği’nde 5 ton Hamsi dağıtıldı. Şölene katılan Muğla Valisi Amir Çiçek ve Dr. Osman Gürün, kendi elleriyle pişirdikleri Hamsileri vatandaşlara dağıttılar.

Muğla Karadenizliler Derneği ve Menteşe Belediyesi’nin ikincisini gerçekleştirdiği ‘Hamsi Şenliği’ Menteşe Kışla Parkında Muğla genelinde yaşayan Karadenizlilerin ve Muğlalıların katlımı ile yapıldı. Şenlikte 5 ton hamsi pişirilip dağıtılırken, vatandaşlar pişirilen hamsileri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Şenliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkan Vekili Mehmet Güven, siyasi partilileri il temsilcileri, Muğla’da yaşayan Karadenizliler ve Muğla Halkı katıldı.

Şenlik, Karadeniz yöresi sanatçılarının yöre türküleri ile başlarken, yağan yağmura rağmen vatandaşlar yöre oyunlarını sergiledi. Şenlikte Türkiye’nin folklar motiflerinin birleştirildiği Bitlis Halk oyunları ekibi, Menteşe Belediyesi halk oyunları ekibi ve Ege Üniversitesi Karadeniz halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Karadeniz yöre halk oyunlarına protokolde bulunan Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Emniyet Müdür vekili ve vatandaşlar eşlik etti. Şenliğin hamsi dağıtım törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı tavada pişirdikleri hamsiyi vatandaşlara dağıttı.

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş bu yıl ikincisini düzenledikleri Hamsi şenliğine Karadeniz haricinde Bitlis ve Muğla yöresi halk oyunları ekiplerini dahil ettiklerini söyledi. Karakaş, “Muğla Karadenizliler Derneği olarak ülkemizin dört bir yanını şenlikte bir araya getirdik. Amacımız birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vermek. Muğla’da yaklaşık 80 bin Karadenizli hemşehrimiz var. Hedefimiz Muğla’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olmak” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Muğlalı olmak Muğla’da doğup büyümek değildir. Muğla’lı olmak Muğla’da yaşayan Muğla’da geçimini sağlayan Muğla için taş üstüne koymaktır. Geçen yıl Muğla Belediyesi olarak birincisini düzenlediğimiz şenliği bu yıl Menteşe Belediyesi olarak düzenledik şenliğin önümüzdeki süreçte 30'uncusu, 50'ncisinin düzenlenmesini temenni ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan vatandaşları Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan selamlarını getirdiğini söylen Muğla Valisi Amir Çiçek, “Muğla Hacı Bektaşilerin, Yunus Emrelerin ve Mevlâna’nın hoş görüsü ile ve ne olursan o gel diyen o değerli zatların felsefesi ile yaşayan Muğlalıların olduğu yerdeyiz. Muğla dini, dili, ırkı, ne olursa olsun hoşgörünün hâkim olduğu bir ildir. Horon eşliğinde Karadeniz’in folklorunu birlik beraberlik içerisinde oynadık. Genci ile yaşlısı ile Karadeniz’in Kültürünü yansıttık. Bu şenliğin gelecek nesillere aktarılarak bu kültürün Muğla’da devam etmesini diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından şenlik yöresel sanatçıların ve kemençenin eşliğinde oynanan oyunları ile devam etti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.