“Muğla, devlete verdiğinin karşılığını almalı”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü ziyaret ederek Milas'a yeni fuar alanı yapılması ve Tuzla Lagünü sulak alanının korunması, karayolu kenarlarında yöresel ürünlerin...

“Muğla, devlete verdiğinin karşılığını almalı”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü ziyaret ederek Milas'a yeni fuar alanı yapılması ve Tuzla Lagünü sulak alanının korunması, karayolu kenarlarında yöresel ürünlerin satışına uygun yerler yapılması için destek istedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü ziyaret ederek Milas'a ilişkin beklentilerini ve önerilerini anlattılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'a modern bir kongre merkezi ve fuar alanı yapılması için Milas Belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü ve belli bir aşamaya gelindiğini belirterek bu konuda Büyükşehir Belediyesinden de destek beklediklerini ifade etti. Tuzla Lagünü sulak alanının kirlenme ve yapılaşma tehdidi altında olduğunu ifade eden Reşit Özer bu konuda da Büyükşehir Belediyesinin girişimde bulunmasını istedi. Karayolu kenarlarında yöresel ürünlerin satışı için uygun yerler yapılmasını da isteyen Reşit Özer, MİTSO'nun girişimleri sonucunda Atlas Jet ve Pegasus Havayollarından sonra Anadolu Jet uçaklarında dağıtılmakta olan dergide de Milas'ı tanıtan 8 sayfalık bir yazının ücretsiz olarak yayınlanmasını sağladıklarını söyledi. Reşit Özer, "Biz Milas'ı halısıyla, balıyla, balığıyla, tarihi eserleriyle tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüze çıkan her fırsatı değerlendiriyoruz" diye konuştu ve Gürün'e bu dergilerden verdi. Reşit Özer ayrıca içinde Milas'ın coğrafi işaretli zeytinyağı, Sakarkaya Kırmızı balı da olan Milas ürünlerinden oluşan bir sepet armağan etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de MİTSO yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Reşit Özer'in dile getirdiği sorunlar ve beklentiler hakkında görüşlerini açıkladı. Dr. Osman Gürün, fuarların organizasyonlarında çeşitli sorunlarla karşılaşılabildiğini belirterek yönetimin kimin elinde olacağının, ortaklığın nasıl olacağının önceden belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Tuzla Lagünü için Büyükşehir Belediyesi olarak bir proje hazırladıklarını fakat bu projenin engellendiğini ileri süren Dr. Osman Gürün sulak alanı korumak için Büyükşehir olarak ellerinden geleni yapabilmek için girişimlerini sürdüreceklerini bildirdi.

MİTSO Yöneticilerinin ziyareti sırasında Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Dr. Osman Gürün Muğla'nın kıyı uzunluğunun 1479.6 km. olduğunu, bu kıyı uzunluğunun Avrupa'da denize kıyısı olan 12 ülkenin 8'inden daha uzun olduğunu belirterek "Bu kadar uzun kıyı şeridi olması bir taraftan Muğla'ya bir avantaj sağlarken bir taraftan da külfet getiriyor. Muğla'da yapmamız gereken pek çok iş var ve bunlar da para ile oluyor. Muğla, devletin kasasına ne kadar para gönderiyor ve karşılığında devlet yatırımlarından ne kadar pay alıyor? Bunun hesabının sorulması gerek. Her Muğlalının bunun hesabını sorması gerek. Muğla'nın atıksu, kanalizasyon sorunun çözülmesi için 5 milyar TL'ye, eski para ile 5 katrilyon TL'ye ihtiyacı var. Bu parayı bir şekilde bulmalıyız ve bu sorunu çözmeliyiz. Muğla olarak verdiklerimizin hiç değilse bir kısmı bize dönebilmeli ve biz de bununla yatırımlarımızı yapabilmeliyiz. Bu sorunu şu sıralarda sorarsak belki bir çözüm bulunabilir. Devlete verdiğimizden bize yeterince pay geri dönerse, bundan devletin bir kaybı olmaz, yerelde halk kazançlı çıkar" diye konuştu.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.