Muğla CUMHURİYET için yürüdü

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Muğla’nın Menteşe ilçesinde “Cumhuriyet yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü...

Muğla CUMHURİYET için yürüdü

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Muğla’nın Menteşe ilçesinde “Cumhuriyet yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı tarafından Menteşe ilçesinde “Cumhuriyet yürüyüşü” düzenlendi.

Cumhuriyet Meydan’ından başlayan yürüyüş yaklaşık 3 kilometrelik güzergahın ardından tekrar Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ünde katıldığı yürüyüşte yaklaşık 10 bin kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile renkli görüntülere sahne oldu. Motorsiklet grubununda eşlik ettiği yürüyüşte "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”,  “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ”Cumhuriyetimiz 91 yaşında, Türkiye 91 yılda Cumhuriyet sayesinde İslam dünyasının, Orta doğunun yıldızı olmuş konumda ama günümüzde görüyoruz ki bazı iktidar sahipleri gaflet ve delalet içinde Cumhuriyetle uğraştıklarını görmekteyiz. Buradan Menteşeden seslenerek diyoruz ki bizler var oldukça Cumhuriyetimizi  yaşatmaya ve sonsuza kadar sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, Cumhuriyetin 91'inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Gürün, Muğla'nın barış ve sevgi şehri olarak örnek bir kent olduğunu belirterek, "Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti'nin özgür iradesine en uygun yönetim şekli halk iradesine dayanan Cumhuriyet'i gene halkın desteğiyle kurmuştur. Cumhuriyet'ine, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan Türk Milleti sayesinde 91. yılında dimdik ayakta olan Cumhuriyet'e bugünlerde her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız" dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.