Muğla bir ilki gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek Uluslararası Zurna Festivali’ne Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan ve Türkiye’den ünlü zurna sanatçıları katıldı. Haber MerkeziMuğla’da, geçen yıl...

Muğla bir ilki gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek Uluslararası Zurna Festivali’ne Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan ve Türkiye’den ünlü zurna sanatçıları katıldı. Haber Merkezi

Muğla’da, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Zurna Festivali bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uluslararası Zurna Festivali’nde Türkiye’nin yanı sıra, Bulgaristan, Azerbaycan ve Yunanistan’dan zurna ustaları izleyicilere zurna resitali sundu.

Üç gün sürecek Uluslararası Zurna Festivali’nin onur konuğu Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Arif Sağ olurken, Menteşe Prof.Dr. Şadan Gökovalı Amfi Tiyatrodaki festivale İstanbul Milletvekili Umut Oran, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ve yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye’nin ve Dünyanın ilk Zurna Festivali’ni geçen yıl gerçekleştirdiklerini, bu yıl yapılan ikincisini ise uluslararası boyuta taşıdıklarını söyledi.

Balkanlar ve Avrupa coğrafyasında zurnanın değişik isimlerle adlandırıldığını anlatan Gürün, şöyle konuştu: "Biz de bu coğrafyanın ilk zurna festivalini gerçekleştirmek için yola çıktık. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimize Yunanistan, Bulgaristan ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan katılım var. Gelecek yıllarda bu sayı hem ülke bazında, hem de katılım bazında artarak devam edecek”

Zurna festivali, Selim Özyol ile başladı. Selim Özyol’u sırası ile Muğla Dibekderesi’nden Mesut Külahlı, Gaziantep’ten Battal Sazcı, Azerbaycan’dan Shirzad Fataliyev, Lüleburgaz’dan Hasan Çakan, Muğla Dibekderesi’nden Veli Akay, Bulgaristan’dan Samir Kurtov, Yunanistan’dan Chirtos Karakostas ikişer parça ile sahne aldı.

İlk günün son iki zurna sanatçısından Erzurum’dan Erhan Tekin ilk parçasının ardından sahneye Arif Sağ’ı davet etti. Arif Sağ, Ertan Tekin’e davulu ile eşlik ederken, son sahne alan Manisa Turgutlu’dan Halil Çokyürekli de Arif Sağ’ın davulu ile eşlik ettiği gösterisi sonrası büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.