Muğla beşik gibi sallandı

Önceki gün gece saat 23.22 sularında merkez üssü Ula ilesi Arıcılar mahellis olan 5.0 şiddetindeki deprem korku ve panik yarattı. Depremin ardından sabaha kadar 40’a yakın artçı sarsıntı meydana gelirken vatandaşlar geceye...

Muğla beşik gibi sallandı

Önceki gün gece saat 23.22 sularında merkez üssü Ula ilesi Arıcılar mahellis olan 5.0 şiddetindeki deprem korku ve panik yarattı. Depremin ardından sabaha kadar 40’a yakın artçı sarsıntı meydana gelirken vatandaşlar geceye sokakta ve araçlarının içinde geçirdi. Depremin en çok hissedildiği bölge olan Arıcılar mahallesinde maddi hasarlar meydana geldi.

Önceki gün gece Saat 23.22’de merkez üssü Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede sabah saatlerine kadar 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 40’a yakın artçı sarsıntı daha kaydedildi. 25 haneli kırsal Arıcılar Mahallesi’ndeki tüm binalarda hasara neden olan depremin ardından ekipler bölgede çalıma başlattı.

Ula ve çevre ilçelerde kısa süreli paniğe neden olan büyük sarsıntının ardından hayat normale dönerken, en büyük hasarın yaşandığı Arıcılar Mahallesi sakinleri geceyi dışarıda geçirdi. Korkuya neden olan deprem anı, Ula ilçe merkezindeki bir iş yeri ile marketin güvenlik kameralarına yansıdı.

Depremin neden olduğu paniğin kısa sürede atlatıldığını ifade eden market sahibi Kadir Erboğan, “Dün gece iş yerimde çalışırken bir anda sarsıntı oldu. Deprem bölgesiyiz ara sıra sallanıyoruz ama dünkü baya şiddetli oldu. Aniden gelen gürültüyle korkup dışarı çıktık. Dükkan içerisindeki raflarda bulunan malzemeler devrildi. Çok büyük bir hasarımız yok, hepimize geçmiş olsun” dedi.

Arıcılar Mahallesi’nde incelemeler sürüyor

Deprem nedeniyle il genelinde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Vali Esengül Civelek, “Dün gece 23.22'de merkez üssü ilimiz Ula ilçesi Arıcılar Mahallesi'nde 5.0 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. 30 haneli Arıcılar Mahallesi'nde eski kerpiç malzeme ile yapılmış evlerde ve boş binalarda depremin neden olduğu bir hasarın olup olmadığı hususunda deprem sonrası ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları deprem mahallinde inceleme çalışmalarını titizlikle yürütmektedir” diye konuştu.

Deprem Arıcılar’ı vurdu

Arıcılar Mahallesi deprem sonrası 25 haneli mahalledeki binaların tamamında küçük ve büyük çaplı çatlaklar oluştu. Mahalle sakinlerinin tamamı devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremedi. Soğuk havada ateş yakarak meydanlarda ısınmaya çalışan mahalle sakinleri, geceyi dışarıda ve araçlarının içerisinde geçirmeye başladı.

Deprem ve ardından oluşan artçılar nedeniyle Arıcılar Mahallesinin Ula ilçe merkeziyle ulaşımını sağlayan yol büyüklü küçüklü kaya paraları ve çam ağaçlarının devrilmesi sonucu ulamına kapandı. Bölgeye AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile jandarma ekipleri sevk edildi. İlçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan yolun büyük bölümünde kısmı çatlaklar oluştu. Yol ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

Avcılar Mahallesi Muhtarı Salim Uysal, yaptığı açıklamada; “Gece bir anda çok şiddetli bir sarsıntı oldu. Mahalle sakinleri büyük bir korkuyla dışarı çıktı. Biz ilgili makamları arayıp yardım istedik. Jandarma, AFAD ve itfaiye geldi. Mahallemizde bulunan 25 hanenin tamamında çatlaklar var. Vatandaşlarımız evlerine girmeye korkuyor. Çünkü hala sallanmaya devam ediyoruz. Bu nedenle sabaha kadar dışarıda kalacağız” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.