MUĞLA BAROSUNDAN SALDIRILARA TEPKİ

Diyarbakır'da çıkan silahlı çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit düşen iki polisin öldürülmesinin ardından Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun bir açıklama yaptı.Muğla Adliye binası önünde avukatların...

MUĞLA BAROSUNDAN SALDIRILARA TEPKİ

Diyarbakır'da çıkan silahlı çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit düşen iki polisin öldürülmesinin ardından Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun bir açıklama yaptı.

Muğla Adliye binası önünde avukatların katılımıyla yapılan açıklamada Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, saldırının hızla aydınlatılması ve faillerin biran önce yakalanması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Saldırıları şiddetle tepki gösteren Baro Başkanı Uzun; “28 Kasım Cumartesi günü, Diyarbakır Sur ilçesinde, hain eller bir meslektaşımızı ve orada görev yapan 2 polisimizi katlettiler. Bunu alçakça, haince yaptılar. Kim yaptı, neden yaptı henüz bilmiyoruz. Kim ve neden yaparsa yapsın , insan yaşamını yok eden hiçbir anlayışın haklılığı yoktur ve olamaz. Öldürülen değerlerden Tahir Elçi, Av. Tahir Elçi , Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, sanılan ve gösterilmek istenenin aksine, tam bir barış elçisiydi. Soyadını misyonu edinmiş, Kürt ve Türk toplumunun kardeşçe barış içinde ve tek bir ülke çatısı altında yaşaması için barış ve kardeşlik elçiliği yapıyordu. Son anki sözlerine kadar barış ve kardeşlikten bahsediyor, silahlar sussun, kardeşçe barış içinde yaşayalım diyordu. Birde hukuk istiyordu. Adalet olsun ve herkes için adalet olsun diyordu. Çok şey mi istiyordu. Sizden daha farklı şeyler mi istiyordu. Hukuk üstün olsun, insanların yüzü gülsün istiyordu. Çok şey mi istiyordu. Bunları ona çok gördüler ve onu öldürdüler. Lanet olsun onu öldürenlere, lanet olsun ölümünden çıkar umanlara. Herkes şunu bilmelidir ki, öfkemiz kararlılığımızın rehberi olacaktır. Aynı olayda 2 polisimiz , Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur 'da hainlerce katledildiler. Vatanını, halkını korumak  uğruna yaşamlarından oldular. Babaydılar, kocaydılar, evlattılar. Onlarında sevenleri  aileleri vardı. Kahrolası  hainler onları da yok ettiler. Bu olayda yaşamını yitiren  her yurttaşımıza  tanrıdan rahmet , tüm sevenlerine başsağlığı  ve sabır diliyoruz. Muğla Barosu olarak, bu çirkin saldırının hiçbir gecikmeye meydan verilmeden süratle aydınlatılması ve fail yada faillerinin bir an önce bulunup adalete  teslim edilmesi için tüm yetkilileri  göreve çağırırken , sürecin yakın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından, Baro Başkanı Cumhur Uzun ve beraberindeki avukatlar saldırıda hayatını kaybeden meslektaşları ve şehit düşen polis memurları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.