Muğla Barosu Kadınları Ses Çıkarmaya Çağırıyor

Muğla Barosu Kadın Hakları Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Muğla Barosu olarak kadınların hak mücadelelerinde yanında olduklarını belirten komisyon...

Muğla Barosu Kadınları Ses Çıkarmaya Çağırıyor

Muğla Barosu Kadın Hakları Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Muğla Barosu olarak kadınların hak mücadelelerinde yanında olduklarını belirten komisyon üyeleri; Muğla’da kadın sığınma evi gibi dayanışma merkezlerinin yokluğuna dikkat çekerek; bu taleplerinin destek görmeyerek kağıt üzerinde kaldığını belirttiler.

Açıklamalarında ülkemizdeki kadın sorunlarına dikkat çekmek istediklerini vurgulayan komisyon üyeleri, çok iyi yetişmiş kadın hukukçular olmasına rağmen Anayasa Mahkemesi’nde bile kadın üye bulunmadığını kaydetti. 1857 yılında 16 saatlik çalışma saatleri, düşük ücretle ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı başlayan kadın mücadelesine bugün de vazgeçmemek üzere devam edileceğini belirten komisyon üyeleri, “Cesaret, güç, umut, dayanışma ve mücadele bulaşıcıdır. Bu nedenle Muğla Barosu olarak, kadınları şiddete karşı ses çıkarmaktan korkmamaya, hak mücadelesinde yalnız olmadıklarını bilerek hukuki yardım istemeye çağırıyoruz ve bu mücadelede kadınlarla birlikte yürüdüğümüzü bildiriyoruz.” ifadeleriyle kadınlara destek olacaklarını belirttiler.

“MUĞLA’DA KADIN SIĞINMA EVİ YOK”

Muğla Barosu Kadın Hakları Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak girişimde bulundukları; Muğla’da başta kadın sığınma evleri olmak üzere pek çok kadına yönelik çalışmalarının destek görmeyip kağıt üzerinde kaldığını belirten komisyon üyeleri; Muğla İlinde yasal zorunluluk kapsamında Kadın Sığınma Evlerinin, Kadın Danışma Merkezlerinin, Adli Görüşme Odalarının ve Çocuk İzlem Merkezleri’nin kurulması, uzman personelin çalıştırılması ve ilgili mercilerin faaliyete geçirilmesi taleplerimiz halen kağıt üzerinde kalmış olup, yerel yönetimlerin, yerel siyasete ilişkin, sadece imar, turizm, yol çalışmaları ve diğer hizmetlerin yanı sıra kadınların yaşam haklarının güvence altına alınması yönünde sorumluluklarını hatırlatmayı görev addediyoruz.” ifadelerinde bulundular.

Açıklamanın sonunda, kadın avukatlardan oluşan komisyon üyelerine erkek avukatlar; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil verdiler.

Sevil Oluç

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.