Muğla, Ankara’da zayıf!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş Muğla siyasetçilerine sitemde bulunarak Muğla lobisinin Ankara’daki gücünün zayıf olduğunu söyledi. Karakuş; “ Birkaç ayda çok basit bir iki imzayla çözülebilecek...

Muğla, Ankara’da zayıf!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş Muğla siyasetçilerine sitemde bulunarak Muğla lobisinin Ankara’daki gücünün zayıf olduğunu söyledi. Karakuş; “ Birkaç ayda çok basit bir iki imzayla çözülebilecek sorunları Ankara’daki gücümüzün yetersizliği nedeniyle çözemedik” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) düzenlediği basın toplantısıyla çalışmalarını ve projelerini basın mensuplarına değerlendirdi. MUTSO Konferans salonunda gerçekleşen toplantı MUTSO Başkanı Bülent Karakuş başkanlığında yapıldı.

Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Karakuş, Muğla lobisinin Ankara’daki gücünün zayıf olduğunu belirterek; “ Birkaç ay içinde çok basit bir iki imzayla çözülebilecek fuar alanı ve Ortaca’ya yapılacak olan futbol sahalarının Ankara’daki gücümüzün yetersizliği nedeniyle çözemedik” dedi.

Toplantıda oda faaliyetlerinden bahseden MUTSO Başkanı Bülent Karakuş; “UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında, Muğla’da 2014 yılında MUTSO Başkanlığında 80 kurs açılmış olup 1174 kursiyere eğitim almıştır. Eğitimler sonunda 666 kişi SSK’ya bağlı olarak istihdam edilmiştir. MUTSO tarafından gerçekleştirilen Üye Eğitimleri kapsamında, 2014 yılında 52 adet eğitim gerçekleştirilmiş olup eğitime 3534 kişi katılmıştır. 2015 yılında ise şuana kadar 20 adet üye eğitimi gerçekleştirilmiş, 1015 kişi bu eğitimlerden yararlanmıştır. MUTSO, KOSGEB işbirliğinde 14 adet Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiş 388 kişi sertifika sahibi olmuştur. Eğitim alan 58 kişi iş yeri açmıştır. KOSGEB ve İŞ-KUR işbirliğinde gerçekleştirilen 2015 yılı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında da bugüne kadar 10 eğitim düzenlenmiş olup, eğitimlere katılan 267 kişi sertifika sahibi olmuştur” dedi.

MUTSO olarak üyelere daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için destek kapsamını genişlettiklerini ifade eden Karakuş; “ MUTSO üyeleri, www.mutso.org.tr adresinden “Online Destek” sistemine ulaşabilir ve karşılaşılan her türlü soru ve sorunları MUTSO’ya yazılım olarak iletip anında cevap alabilmektedirler. Haziran 2015 tarihi itibariyle aidat ödemelerinde online sisteme geçiş yapılmıştır. Böylece MUTSO üyeleri aidat ödemelerini bilgisayar üzerinden hızlı ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.”diye konuştu.

Yörük Köyü Projesine destek

Muğla için son derece önemli Yörük Köyü Projesi’nin GEKA tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandığını belirten MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, projenin amacının kıyı şeridinde yoğunlaşmış turizmi, kültür turizmi temasıyla iç kesimlere çekmek ve Menteşe ilçe ekonomisini hareketlendirmek olduğunu söyledi.

Projenin Koordinatörlüğünü Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığını ifade eden Başkan Karakuş; “ Projenin Ortakları Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Yörük Obaları Derneği ve Proje İştirakçisi Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü” dedi.

Yörük Köyü Projesinin Bağımsız Denetçiler tarafından birinci olarak seçildiğini vurgulayan Karakuş; “ Projenin tahmini bütçesi 800 milyon lira olarak belirtilmiş olup, 2015 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı hibe oranı yüzde 75 olduğu için 600 milyon lira hibe desteği alınması hedeflenmiştir. Bağımsız Denetçiler tarafından proje bütçesi 760 milyon lira olarak revize edilmiştir. Yörük Köyü Projesi en yüksek puanla ilk sıraya yerleşerek revize bütçenin yüzde 75’i olan 570 milyon lira tutarındaki hibe desteğini almaya hak kazanmıştır” dedi.

Yörük Köyü, Akçaova Mevkii’nde hazine’den MUTSO’ya 30 yıllığına kiralanan 80 bin metrekarelik alanda, Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı Projesinin bulunduğu alan içinde 10 bin metrekarelik bir alan kullanılarak yapılacak.

Ayrıca toplantıda Başkan Karakuş; Karia Yolu, 100 yılda 100 Kadın, Zeytinyağı Duyusal Tadım Eğitimleri, Dış Ticaret Eğitimi, COSME Projesi, Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı, OR-DA Futbol Sahaları, Ortaca Hizmet Binası ve “Eco Trail” projeleri hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.