Muğla 6.3 şiddetinde sallandı

Önceki gün gece Ege Denizinde merkez üssü On İki Adalar olan 6.3 şiddetindeki deprem başta Bodrum olmak üzere, Muğla merkez, Milas, Marmaris ve Datça’da yoğun şekilde hissedildi. Gece saat 01.31’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin...

Muğla 6.3 şiddetinde sallandı

Önceki gün gece Ege Denizinde merkez üssü On İki Adalar olan 6.3 şiddetindeki deprem başta Bodrum olmak üzere, Muğla merkez, Milas, Marmaris ve Datça’da yoğun şekilde hissedildi. Gece saat 01.31’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 saatte 51 artçı sarsıntı yaşandı.

Bodrum’da deniz suyu yükseldi tekneler karaya oturdu. Araçlar tsunamiya kapılmış gibi sürüklendi, işyerlerinde büyük hasarlar meydana geldi. Bodrum’da 70 kişi çeşitli şekillerde yaralanırken hastaneler tahliye edildi, yaralılar hastane bahçelerine sedyeler kurularak tedavi edildi. Başta Bodrum olmak üzere depremin hissedildiği bölgelerde turistler ve vatandaşlar geceyi sokaklarda, parklarda ve sahillerde geçirdi.

Önceki gün gece Ege Denizi’nde meydana gelen ve merkez üssü On İki Adalar olan 6.3 şiddetindeki deprem başta Bodrum’da yoğun olmak üzere Muğla merkez, Marmaris, Datça ve Milas’ta hissedildi. Vatandaşlar ve turistler büyük bir panik yaşarken kendilerini sokaklara attı ve geceyi sokakta geçirdiler.

Depremin en yoğun hissedildiği ilçe olan Bodrum’da deniz suyu çekildi, tekneler karaya oturdu. Araçlar sürüklendi. İşyerlerinde büyük hasarlar meydana geldi. Bodrum’da 70 kişi çeşitli şeklerde yaralandı. Hastaneler tahliye edildi hastane bahçesine acil müdahale çadırları kuruldu. Yaralılar hastane bahçelerinde tedavi edildi.

Depremin hemen ardından Muğla Valisi Esengül Civelek Bodrum’a hareket etti, yetkililerden bilgi aldı ve hastanelerde yaralıları ziyaret etti. Depremin ardından Bodrum’da bütün hekimler görev çağrılırken bütün kurum ve kuruluşlar alarma geçti.

Tekneler karaya oturdu

Gümbet ve Kumbahçe sahilinde denizin yükselmesinin ardından çekilmesiyle birlikte dolgu alanında demirleyen tekneler parçalandı. Büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu iskelede, teknelerin üst üste çıktığı ve kullanılamaz hale geldiği görüldü. Depremin etkisini üzerinden atan vatandaşlar Gümbet dolgu alanına gelerek teknelerin kontrol etti. Teknesini parçalanmış halde bulan vatandaşlar ise büyük şok yaşadı. Bölgede bulunan iskeleler ise parçalanarak kullanılamaz hale geldi.

Araçlar sürüklendi

Depremin hemen ardından başlayan deniz su seviyesinin yükselmesi özellikle Gümbet sahilinde etkili oldu. Gümbet Mahallesi'nde teknelerin yanı sıra, yaklaşık 60 araç yükselen su seviyesi sonrası sürüklendi. Birçok araç üst üste binerken, araç sahipleri araçlarını park ettiği alanda bulamadı. Yetkililer su seviyesinin yükselmesini bir tsunami olarak adlandırmanın doğru olmadığını belirtirken, bunun fay hattındaki kırılma sonrası oluşan dalgalar olduğunu açıkladılar.

Depremin verdiği hasar dün sabah daha net gözler önüne çıktı. İlçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.