Müftü gerginliği Mecliste

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, önceki gün Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesinde yaşanan  İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın tutumunu meclis gündemine taşıdı. “Cumhuriyetimizi ve devletimizi korumak ve...

Müftü gerginliği Mecliste

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, önceki gün Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesinde yaşanan  İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın tutumunu meclis gündemine taşıdı. “Cumhuriyetimizi ve devletimizi korumak ve kollamak için şehit olan vatan evlatlarının cenazesinde cumhuriyetimize ve devletimizi kuranlara saygısızlık yapılıyor” derken, Meclis Başkanlığına, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önceki gün bölücü terör örgütünün hain pususu sonucu şehit düşen Jand. Bnb: Kıvanç Cesur’un cenaze töreninde İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın yaptırdığı dua sırasında yaşanan gerginliği tepkiler büyüyor.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, yaşananları meclis gündemine taşıyarak Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak istemiyle yazı soru önergesi verdi.

Üstündağ; “Van İlinde teröristler tarafından şehit edilen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un  25.05.2016 tarihinde memleketi olan Muğla’daki cenaze töreni sırasında, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı cenaze namazının dua bölümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için dua edilmediğinin fark edilmesi üzerine, cenazeye katılan çok sayıdaki cemaatten tepkiler yükselmiş ve cemaat Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için de dua edilmesini müftüden yüksek sesle istemişlerdir. Ancak arkadan edilen diğer duaların hiç birinde de müftü tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için dua ettirilmemiştir. Son günlerde Muğla’da bir çok mevlitte imamların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için dua ettirmedikleri gözlemlenmektedir. ”  şeklinde konuşarak Müftünün tutumuna tepki gösterdi.

Üstündağ, Başbakan Binali Yıldırım’dan şu sorulara cevap istedi:

-Muğla ve diğer illerde müftülere ve imamlara özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için dua edilmemesi yönünde bir talimat mı verilmiştir? -Maaşlarını halktan alan bu görevlilerin halkın değerlerine, milli kurucusuna ve silah arkadaşlarına karşı yapılan bu muamele sizce doğru mudur?

-Muğla Müftüsü ile ilgili olarak halkın tepkisi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için uyguladığı olumsuz tavrından dolayı bir işlem yapacak mısınız? -Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için Bayram ve Cuma Namazları ile mevlitlerde dua okutulması yönünde bir talimat verecek misiniz?

Üstündağ ayrıca;  “Cumhuriyetimizi ve devletimizi korumak ve kollamak için şehit olan vatan evlatlarının cenazesinde cumhuriyetimizi ve devletimizi kuranlara saygısızlık yapılıyor. Bu sistematik saygısızlık son günlerde özellikle Muğla’da ve ilçelerinde sıkça rastlanılan bir durum halini almıştır. Muğla Müftüsünün bu uygulamasından da anlaşılacağı üzere halkın tepkisi ve hatırlatmasına rağmen bu durum fiili bir uygulama halini almış ve özellikle planlanmış bir uygulamaya dönüşmüştür.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.