MUÇEP, SİT’in takipçisi

Muğla Çevre Platformu’nun Muğla Valisi Amir Çiçek’in açıklamasına yönelik olarak yapılan açıklamada , “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğine dair bir bilgiye rastlanılmadığı belirtilerek,...

MUÇEP, SİT’in takipçisi

Muğla Çevre Platformu’nun Muğla Valisi Amir Çiçek’in açıklamasına yönelik olarak yapılan açıklamada , “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğine dair bir bilgiye rastlanılmadığı belirtilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plandan vazgeçildiğine dair bir açıklama yapılıncaya kadar, konunun takipçisi olunacağı bildirildi.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) tarafından yapılan açıklamada yetkililerin Muğla’daki SİT alanları ile ilgili olarak Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin geri çekildiği yönündeki açıklamaların endişeleri gidermediği vurgulandı.

MUÇEP tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi: Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek’in dün medyaya yansıyan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne görüş almak üzere gönderdiği, doğal sit alanlarının yeniden değerlendirilmesini öngören çalışması için yaptığı açıklamalar ile ilgili görüşümüzü paylaşma gereği duyuyoruz.

Sayın Vali’nin “Sahillerin imara açılmasının söz konusu olmadığı, var olan durumun bilimsel güncellemesi” olduğu şeklindeki açıklaması, olumlu bir ifade olmasına karşın gerçek durumla bağdaşmamaktadır.

Sayın Valimizin konuyu, bu projenin “2 yıl önce yapılmış bir kıyılarımızın fotoğrafını çekme çalışması” olarak özetlemesini de anlayabilmemiz mümkün değildir. Bu projenin 2016’nın son günlerinde tamamlandığını, yönetmelik uyarınca Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne görüş almak üzere yolladığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildiğini bilmekteyiz. Proje basında yer almış ve ÇŞB tarafından yalanlanmamıştır. Ayvalık’ta da benzer bir süreç devam etmektedir.”denildi.

Açıklamaların endişeleri gidermediği ileri sürülen açıklamada “Sayın Vali’nin açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilimiz bütününde doğal sit alanlarının dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğine dair bir bilgiye rastlayamadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da henüz bu doğrultuda bir açıklama yapılmamıştır.

Hal böyle iken, Sayın Vali’nin basın açıklamasını hangi kaynağa dayandırarak yaptığı anlaşılamamıştır.Muğla Çevre Platformu olarak, doğal sit alanlarının koruma derecelerinin düşürülmesini öngören plan değişikliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plandan vazgeçildiğine dair bir açıklama yapılıncaya kadar, konunun takipçisi olacağımızı, bu konuda başlattığımız imza kampanyamızı sürdüreceğimizi bildiririz. “denildi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.