MUÇEP 13. Meclisi toplandı

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) olağan 13. Meclis toplantısını bu kez Köyceğiz’de yaptı. Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı göl kenarındaki Alila Otel’de gerçekleşti.Muğla’nın...

MUÇEP 13. Meclisi toplandı

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) olağan 13. Meclis toplantısını bu kez Köyceğiz’de yaptı. Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı göl kenarındaki Alila Otel’de gerçekleşti.

Muğla’nın çeşitli ilçelerinden gelen yaklaşık 60 MUÇEP üyesi ekoloji mücadelecisi, Muğla’daki doğal sitlerde son durumu değerlendirirken, Köyceğiz’in doğa ile ilgili sorunları da masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Melda Özden; Köyceğiz Gölü’nün giderek kirlendiğini ve küçüldüğünü, artık kuşların gelmediğini, balıkların yumurtlamadığını anlatarak “Köyceğiz’de imarla ilgili de sıkıntılarımız var. Yoğun yapılaşma ve karakteri olmayan yapılaşma kimsenin umurunda değil. Güzel bir yeri hep beraber çirkinleştiriyoruz. Özel Çevre Koruma Birimi iyi niyetle kuruldu ama şimdi içi boşaltıldı. Doğal Sitlerin isimleri değiştikçe anlamı kalmıyor. Koruma alanları azalıyor. “ dedi.

Köyceğiz’de yaşayan mimar Oğuz Altınbaş yaptığı sunumla, Köyceğiz’in mimari yapısındaki tahribatlar, doğal sit alanları ve göldeki sorunları dile getirdi. Köyceğiz Palmiye Merkezi Sahibi Dr. Ragıp Esener ise, görselleri ile birlikte Köyceğiz Gölü’nün yıllara göre ne kadar alan kaybederek, küçüldüğünü anlattı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde MUÇEP’in iç işleyişi, koordinasyon sorunları ve karar alma, sekreterlik gibi teknik konuları konuşuldu. Bir sonraki meclis toplantısında, Etik Komisyonu kurulması ve sözcü sorunun da çözülmesine karar verilerek, kayır altına alındı.

Toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile, Dünya çevre haftası kapsamında 3 Haziran Pazar Günü Akyaka’da gerçekleşmesi planlanan çevre şenliğine gerek katılım, gerekse tertip komitesinde yer alınmasına karar alındı. Şenlikte her ilçe kendi bölgesindeki çevre sorunlarını paylaşacak. Katılımcılar “Muğla’nın çevre konusunda her açıdan bir saldırı altında olduğunu ve bu sürece tepki gösterip kamuoyu desteği almak için bizlerin her türlü etkinliğini elimizden geldiği ölçüde destekleyeceğiz” dediler.

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.