Mor Bayrak Projesi başladı

Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda CHP’li Meclis Üyeleri Gonca Köksal Kılınç ve Leyla...

Mor Bayrak Projesi başladı

Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda CHP’li Meclis Üyeleri Gonca Köksal Kılınç ve Leyla Ersöz’ün önergeleri doğrultusunda Meclise sunulan “Mor Bayrak” projesi oy birliği ile kabul edilerek projeye başlandı.

Menteşe Belediyesi “Mor Bayrak” Projesi Başladı. Projenin amacı Türkiye’deki kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu Belediyeden başlayarak değiştirmek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini her aşamada güçlendirmek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mor Bayrak Projesi hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemizde son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete, kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Mor Bayrak” Projesini başlatıyoruz. Projenin amacı Türkiye’deki kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu Belediyeden başlayarak değiştirmek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini her aşama güçlendirmek. Proje kapsamında ilk aşamada belediyemiz değerlendirmeye tabi tutulacak. Projenin ikinci aşaması belediyemiz ilçe sınırları içindeki işyerleri ve işletmelere “Mor Bayrak” verilmesi olacak” dedi.

Mor Bayrak Projesi oybirliği ile

Toplantıda 6360 sayılı Kanun gereğince kapanan belde belediyelerin, Muğla Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin içkili yerler bölgesinin aynen uygulanmasının uygun olacağı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan Cemevlerinin ibadethane sayılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Almanya’nın Hagen Belediyesi ile görüşmeler halindeyiz. Bu anlamda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, proje ortaklıkları geliştirmek, kentsel hizmet kalitesi ve çeşitliğini arttırmak, ekonomik, sosyal, spor ve kültürel alanlarda gelişmeyi sağlamak ve eğitim alanında çalışmalar yapabilmek için kardeş şehir ilişkisinin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kardeş şehir geldi

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından Almanya’nın Hagen Belediyesi ile Kardeş Şehir olabilmek için oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Menteşe’de Açık Oto Pazarı yeri kurulması da Meclise sunuldu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Vatandaşlarımızın Menteşe’de Açık Oto Pazarı kurulmasına yönelik yoğun talepleri var. Her hafta Pazar günleri olmak üzere, Yönelt Koleji önünde bulunan araziye Açık Oto Pazarı kurulacak. Bu oto pazarının Menteşe’ye ekonomik ve sosyal anlamda hareketlilik kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.