Modacılar Kralı’ndan örnek davranış

Muğla basınının renkli simalarından Modacılar Kralı Nail Yurdakul, örnek bir davranış sergileyerek 100 yaşında tüm organlarını bağşaldı.Köyceğiz ilçesinde yaşamını sürdüren 60’lı yılların ünlü modacısı Nail...

Modacılar Kralı’ndan örnek davranış

Muğla basınının renkli simalarından Modacılar Kralı Nail Yurdakul, örnek bir davranış sergileyerek 100 yaşında tüm organlarını bağşaldı.

Köyceğiz ilçesinde yaşamını sürdüren 60’lı yılların ünlü modacısı Nail Yurdakul 100 yaşında bütün organlarını bağışladı.

Uzun bir süredir yaşamını Köyceğiz'de sürdüren 60-70 yılların en ünlü moda kralı kreatör Nail Yurdakul Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ''Hayata Bağış''kampanyası için Köyceğiz 'de açılan organ nakli kampanyası standında gelerek tüm organlarını bağışladı.

Geçtiğimiz haftalarda çıkarmış bir kitabı ücretsiz olarak Köyceğizlilere dağıtan Nail Yurdakul, 100 yaşında bütün organlarını bağışladı. Türkiye’de, Atatürk 'ün giydiği kıyafetleri bayan kostümü olarak dikmesi, Amerikan Başkanı Kennedy'nin ölümünde siyah gelinlik dikmesi, Boğaziçi köprüsünün açılışı öncesi köprüde defile yapması, Ankara Kalesi’nde erkek defilesi, Gönül Yazar'a pazar filesi ile mayo dikmesi, ilk manken okulunu açması, ilk kadın futbol takımını kurması, Hale Soygazi'yi sinemaya kazandırması ve birçok ünlü ve devlet adamının dönemindeki tek terzisi olarak tanınan Yurdakul, organlarını bağışlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Organ bağışı yaparak benden sonra ki nesillerin yaşama umudu olmak benim için tüm yaşamımın toplamına bedel sayılıyor. Gençlerin bunu özellikle bilmesini istiyorum birileri için bir şeyler yaparsanız hep daim var olursunuz” dedi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.