Milli Eğitimin proje çalışmaları sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen AB tarafından finanse edilen Dijital Öğrenmeyi Keşfedelim Projesi kapsamında Estonya Vatsaa Belediyesinden ve eğitim kurumlarından yetkililer projenin final toplantısını yapmak...

Milli Eğitimin proje çalışmaları sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen AB tarafından finanse edilen Dijital Öğrenmeyi Keşfedelim Projesi kapsamında Estonya Vatsaa Belediyesinden ve eğitim kurumlarından yetkililer projenin final toplantısını yapmak üzere İl Milli eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Toplantının başkanlığını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, projenin iki yıl boyunca devam ettiğini, bu süre zarfında proje ortağı okullarımızda teknolojinin etkin kullanımı konusunda birbirinden güzel faaliyetlerin gerçekleştirildiğini, özelikle ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin temel kodlama, robotics, android yazılımlar konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının okulların fiziksel teknolojik altyapısını Fatih Projesi ile iyileştirdiğini belirten Ekinci; bu projenin Fatih Projesi ile bütünleştiğini, proje kapsamında öğretmenlerin hizmet içi eğitim aldıklarını, bilim ve teknoloji fuarlarına ziyaretler düzenlendiğini belirtti.

Estonya adına toplantıya katılan Konsorsiyum Başkanı Anneli Tumanksi ise; bu projenin her iki taraf için de katkı sağladığını ve beklenilen amaçlara ulaşıldığını belirtti.

Toplantıda sonraki dönemlerde yeni ortaklıkların kurulmasının da temelleri atıldı.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.