Milas’ta yurt sorunu çözülüyor

Milas ilçesinde her yıl üniversitelerin eğitim-öğretim dönemine başlamasıyla ilçenin gündemini meşgul eden ‘yurt’ sorununun çözümüne bir adım kaldı. Milas’ta Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılacak...

Milas’ta yurt sorunu çözülüyor

Milas ilçesinde her yıl üniversitelerin eğitim-öğretim dönemine başlamasıyla ilçenin gündemini meşgul eden ‘yurt’ sorununun çözümüne bir adım kaldı. Milas’ta Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılacak olan öğrenci yurdunun çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca açılan ihale süreci işliyor.

Her yıl Milas’ta önemli bir sorun olarak karşılaşılan, özellikle Milas dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyacına çözüm olacak, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurdunda fiziki çalışmalar tamamlanırken, yurt çevresinde yapılacak peyzaj çalışmaları ve düzenleme için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca açılan ihale süreci devam ediyor.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaların ilk ihalede yer almadığını, sonradan açılan ikinci bir ihale ile tamamlanacağını söyledi.

Kaymakam Arslan; “Bu konuda; il ve ilçe yöneticilerinin, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nün ya da ilk ihaleyi alan firmanın herhangi bir kusuru yok. İlk açılan ihalenin teknik şartnamesinde böyle bir husus bulunmaması nedeniyle, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sonraya kalmıştır. Küçük bir ihtimal de olsa açılış sürecinin sarkması söz konusu olabilir ancak ben okulların açıldığı dönemde öğrenci yurdumuzun da hizmete gireceğini düşünüyorum” dedi.

500 öğrenci yararlanacak

Milas- Bodrum Karayolu üzerinde Sodra Dağı'nın alt bölümünde geçen yıl 23 Aralık'ta yapımına başlanan ve 500 öğrencinin yararlanacağı yurt inşaatı tamamlanmış ancak çevre düzenlemesi yapılamadığı için Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne devredilmedi. Fiziki açıdan tamamlanan binanın tefrişatı başta olmak üzere görev yapacak personel konusunda da herhangi bir problemin bulunmadığını belirten Kaymakam Arslan; “Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğümüz ile sürekli irtibat halindeyiz. Kendilerine binanın teslim edilmesiyle hızlı bir şekilde öğrencilere hizmet verecek konuma getirileceğini beyan ettiler. Dolayısıyla açılan ihalenin bir an önce sonuçlanması ve ardından yapılacak düzenleme çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yurt bizim için son derece önemlidir. Özellikle yurdumuzun farklı bölgelerinden ilçemize gelecek öğrencilerimizin barınma sorunuyla karşılaşmamasını istiyoruz” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.