Milas’ın kültür envanterine kurumlardan tam destek

Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetim kurulunu belirleyen Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), yeni dönemde yapacağı en önemli çalışma olan Milas’ın kültür envanteri...

Milas’ın kültür envanterine kurumlardan tam destek

Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetim kurulunu belirleyen Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), yeni dönemde yapacağı en önemli çalışma olan Milas’ın kültür envanteri konusunu, ziyaret ettiği kent yöneticileriyle paylaştı.

MİFAD Başkanı Mustafa Emekli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’ya gerçekleştirilen ziyaretlerde, kuruluşundan bugüne birçok kültür etkinliğini gerçekleştirdiklerini, uluslararası kültürel alışverişine katkıda bulunduklarını ve bu anlamda yurt dışındaki birçok festivale katıldıklarını, daha birçok festival için de davet almalarına rağmen katılamadıklarını vurgulayan Dernek Başkanı Emekli; “Bu konuda MİFAD olarak, imkânlar ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak bir kültür derneği olarak yapmamız gereken en önemli çalışmalardan biri ilçemizin kültür envanterini çıkarmak ve kayıt altına alınmasını sağlamak. Bu konuda görev sadece MİFAD olarak bize değil, bu kentin tamamına düşüyor. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz” diyerek, yapılacak envanter çalışması hakkında bilgi verdi.

Yapılacak çalışmayı büyük bir dikkatle dinleyen Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Böyle bir çalışmayı düşünen, planlayan ve şimdiden vereceğiniz emek için sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Doğrusu Milas adına heyecanlandım. Böyle bir çalışmayı ilçeye kazandırmak, gelecek kuşaklara bu kentin tüm kültürel değerlerini aktarmak son derece önemli bir çalışma olacak. Bunun için hemen bir komisyon oluşturalım, detaylı bir çalışmanın ardından ne yapılması gerekiyorsa, bizler-sizler, hepimiz bir araya gelerek ortak bir çalışma ile bu işi başaralım” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise kendisine aktarılan konunun her aşamasında içerisinde yer almak istediğini belirterek; “Böyle bir çalışma çok ciddi bütçeler gerektirmeyen fakat emek ve zaman isteyen bir çalışmadır. Şahsım ve Milas Belediyesi olarak böyle bir çalışmanın paydaşlardan biri olmayı, gelecek nesillere böylesi önemli bir çalışmanın aktarılmasına katkıda bulunmayı son derece önemsiyorum. Bu çalışma, inanıyorum ki Milas’a yapılacak en güzel hizmet olur” dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da, kültür envanterinin çıkarılması düşüncesini, kentin geleceği açısından önemli bulduğunu belirterek; “İlçemize bağlı tüm okullara talimat vererek, kendi bölgelerinde bir araştırma yapmalarını ve sonucun bizlere aktarılmasını sağlayabiliriz. Sonrasında da bu konuda görevli olan komisyon, kendisine ulaşan bilgiler ışığında çalışmayı yürütebilir. Böylelikle hem zamandan kazanmış oluruz, hem de gelecek yıllarda başka konularda örnek bir çalışmayı kente kazandırarak, ilçenin tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmuş oluruz” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ise, gerçekleşen ziyarette asli görevlerinin kentin güvenliği olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi: “Emniyet kuvveti olarak bizim görevimiz bu kentin ve kentte yaşayan insanların can ve mal güvenliğini, huzuru korumak ve sağlamaktır ancak bu şehrin ekonomik ve sosyal yapısı da doğrudan bizim alanımıza giriyor. Çünkü bu kentte özellikle gençlerimiz sanata, spora, eğitime ne kadar eğilirse, zararlı alışkanlıklardan o kadar uzak durur. Dolayısıyla suça yönelik eğilimleri de ortadan kalkar. İşte bu nedenle emniyet teşkilatı olarak bir anlamda kentin her sorunu da, her sevinci de bizimdir. Bu toplum kendini ne kadar yeniler, ne kadar gelişime açık olursa, teşkilat olarak bizler de o kadar mutlu oluruz.” (İHA)

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.