Milas Belediye Meclisi son kez toplandı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Başkanlığında 6 Aralık Çarşamba günü saat 14 ‘de Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşen Aralık ayı meclis toplantısında 15 ana 5 de ek gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.Levent...

Milas Belediye Meclisi son kez toplandı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Başkanlığında 6 Aralık Çarşamba günü saat 14 ‘de Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşen Aralık ayı meclis toplantısında 15 ana 5 de ek gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Levent Akyer ve Mehmet Öztaş’ın katılmadığı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Zeliha Arpazlının partisinden istifa ettiği ve istifa dilekçesini meclise sunduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat dilekçenin gelecek meclis toplantısında değerlendirileceğini söyledi.

Aralık ayı meclisinde genellikle İmar Komisyonu’na havalesi gereken konular ağırlıktaydı. Üçüncü maddeden on dördüncü maddeye kadar olan gündem maddesindeki tüm konular İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğüne Ödenek aktarılması talebi Önce Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken daha sonra ise ek gündem maddesinin beşinci sırasına ilave edilmesine karar verildi.

Gündemin 14. Maddesinde yer alan İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesinde ise , birinci sırada yer alan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü Milas Veteriner Fakültesi Dekanlığının yeni açılacak olan Üniversitenin bitişiğinde yer alan Milas Belediyesine ait Park alanı ve Hizmet binasının devir edilme konusu görüşüldü. Komisyon raporlarının okunmasının ardından ise bahse konu taşınmazların Üniversiteye 25 yıl tahsisine oy birliği ile karar verildi.

İmar Komisyon Raporlarının 2,3,4,5,6,7,8 ve 9’uncu sırasında yer alan diğer gündem maddelerinin bir kısmı kabul, bir kısmı red edilirken bazı maddeler içinde ek süre talep edildi.

Ana gündem maddelerinin ardından ek gündem maddelerinin oylanmasında ise 1,2 ve 3’üncü maddeler İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verilirken 4’üncü maddede yer alan Tüm- Bel Sen ile toplu sözleşme yapılabilmesi için Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verildi.

5. ek gündem maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonunun rapor hazırlayabilmesi için meclis toplantısına on dakika ara verildi.

Aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor doğrultusunda diğer müdürlüklerce kullanılmayan ödeneklerin Fen İşleri Müdürlüğüne yol yapım giderleri olarak aktarılmasına karar verildi.

Rapor doğrultusunda ; Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet alımı 250 bin TL , Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev Giderleri 150 bin TL, Temizlik İşleri Müdürlüğü Hizmet Alımı 2 milyon 300 bin TL , Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Tüketime Yönelik Malzeme Alımı 200 bin TL ve yine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet Alımı bütçesinden 200 bin TL olmak üzere Fen İşleri Müdürlüğüne toplam 3 milyon 100 bin TL aktarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Dilek ve temennilerin dinlenmesinin ardından konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; tüm meclis üyelerinin yeni yılını kutladı ve 2018 yılının Türkiye, Milas ve insanlık için güzel gelişmelerin yaşandığı mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yıl olmasını diledi

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.