MİLAS AKADEMİSYENLERE TANITILDI

Bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Turizm Kongresi,”Akademi-Sektör Buluşması” teması ile Bodrum’a gelen akademisyenler Milas’ta incelemelerde bulundu.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğindeki...

MİLAS AKADEMİSYENLERE TANITILDI

Bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Turizm Kongresi,”Akademi-Sektör Buluşması” teması ile Bodrum’a gelen akademisyenler Milas’ta incelemelerde bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğindeki 61 farklı üniversiteden 300’ün üzerine öğretim elemanı ile 60’ın üzerinde turizm sektörü temsilcisinin katıldığı Turizm Kongresi’nin programında Milas incelemesi vardı.

Milas Belediyesinin davetlisi olarak yaklaşık 90 kişinin katıldığı inceleme gezisinde akademisyenlere “Milas Kültür Rotası” anlatıldı. Baltalı kapıdan başlayan inceleme gezisi esnasında akademisyenlere Milas Belediyesi KUDEB birim üyesi Arkeolog Ernur Öztekin eşlik etti. Milas’ın tabiat ve kültür varlıklarının anlatıldığı gezi esnasında akademisyenler sırasıyla Balavca deresi,Hacıali Ağa Konağı, ,Salı Pazarı,Gümüşkesen Anıtı ve Hacıilyas meydanını inceledi. Gezide akademisyenlere Milas’ı tanıtıcı kitap ve katalogların bulunduğu çantalar hediye edildi.

İncelemelerin son durağı ise Çöllüoğlu hanı oldu. Burada geziye katılan akademisyenlere düzenlenen kokteyl sırasında Han içerisinde yapılması planlanan Kent Belleği Müzesi ve Han’ın nasıl hizmet vereceği hakkında bilgi aktarıldı.

Düzenlenen inceleme gezisi hakkında açıklama yapan Arkeolog Ernur Öztekin ; “Kongre için ilimizde bulunan akademisyenlerle bir gezi düzenledik. İlçemize gelen bilim insanlarına ilçelerimizde yer alan turizm alanlarını tanıttık. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek “dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.