Mezbahalar Kalite Standartlarına uygun

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetki ve sınırları içinde Muğla ilinde, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için Menteşe, Milas, Marmaris ve Fethiye...

Mezbahalar Kalite Standartlarına uygun

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetki ve sınırları içinde Muğla ilinde, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için Menteşe, Milas, Marmaris ve Fethiye mezbahaları hizmet veriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2011 yılında yayınladığı Kayıt ve Onay İşlerine Dair Yönetmelik ile Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları yönetmeliklerine uyan, Onaylı İşletme Çalışma izin belgesine ve ISO 22000 Kalite belgesine sahip Menteşe ve Fethiye mezbaha tesisleri ile, bu belgeleri 2014 yılı içinde almak için iyileştirme çalışmaları devam eden Marmaris ve Milas mezbaha tesisleri; Muğla ilinde vatandaşın sağlıklı ve kalite standartlarına uygun kırmızı et ihtiyacını karşılamak için çalışmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Muğla ilinde faaliyette olan bazı mezbahaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yönetmeliklerine uymadığı için kapatıldığını, Muğla ilinde vatandaşlara Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris mezbahalarının hizmet verdiğini söyledi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç; “Muğla ilimizde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Bodrum mezbahaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2011 yılında çıkardığı Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlerine Dair yönetmelik ile Hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları yönetmeliklerine uymadıkları için kapatıldı. Kapatılan mezbahaların ortalama aylık toplam kesim miktarları 550 büyükbaş, 1100 de küçükbaş hayvandı. Faaliyette olan Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye mezbahalarımızın aylık toplam hayvan kesim miktarları ise  ortalama 2400-2500 büyükbaş, 3500-4000 adet küçükbaş hayvandır. Aslında bu mezbahaların aylık kesim kapasiteleri 3000-3500 arası büyükbaş, 4500-5000 de küçükbaş hayvandır. Faaliyette olan mezbahalarımızda kesilen hayvan sayısı Muğla ili genelinde tüketilen kırmızı et ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak kapasitedir. Kapasitenin aşıldığı uygun yerlere yeni mezbaha ve mezbahalar yapabiliriz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da mezbaha tesislerinin modernizasyonuna ve kalitesine büyük önem verdiklerini, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir kırmızı et tüketmeleri için Muğla il genelinde hizmet veren mezbaha tesislerinin yönetmeliklere ve kriterlere uygun hale getirildiğini söyledi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.