Mete’den, Aldan’a:Hangi yüzle Muğla’ya geleceksiniz?

Partisinin ilçe kongreleri ve gündemi değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın son çıkan KHK hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi....

Mete’den, Aldan’a:Hangi yüzle Muğla’ya geleceksiniz?

Partisinin ilçe kongreleri ve gündemi değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın son çıkan KHK hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Mete; “Biz o gece sokakta temsilcilerinizi göremedik.Evet o gece sokaklarda CHP’li vatandaşlarımız da MHP’li vatandaşlarımız da vardı. Siz neredeydiniz? Hangi yüzle sokakta yürüyecek, hangi yüzle Muğla’ya geleceksiniz?” dedi.

Partisinin ilçe kongreleri ve gündemi değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’a sert eleştirilerde bulundu.

Açıklamalarına CHP İl Başkanı Mürsel Alban’a cevap vererek başlayan Kadem Mete; geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl kongresinde, CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın “Biz müzakere yapmıyoruz, müzakereyi AK Parti ile PKK yapıyor” sözlerine sert tepki gösterdi.

Mete; “CHP İl Başkanının, kendisini eleştiren Marmaris ilçe başkanlarına cevaben söylediği bu sözler bir unutkanlığın tezahürüdür. Milletimiz yaptıklarınızı çok iyi biliyor, yine de biz bu gün Sayın Mürsel Alban’ın hafızasını tazeleyelim istedik. PKK ile ele ele tutuştuğunuzu gösteren sözlerinizi şöyle sıralayalım;

CHP milletvekili Şafak Pavey ile HDP genel başkanı arasında geçen “Birlikte iyi salladık” diyaloğunu hala unutmadık.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun “Gerekirse PKK’nın avukatlığını yaparım” dediğini de unutmadık.

Yine Tanrıkulu’nun yaptığı “PKK’lıların SİHA’larla vurulması alçaklık” açıklaması da hafızalarımızdaki yerini koruyor.

PKK’lıların ailelerine taziye ziyaretine giden milletvekillerinizi ve “Ben ve ailem ve HDP’ye oy verdik” diyen genel başkan yardımcılarınızı ve tabii ki 7 Haziran seçimlerinde HDP ile kol kola yaşadığınız sevinci asla unutmadık.

Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hendek kazan PKK’lılara “Arkadaşlar” diye hitap etmesini de bu vatan hainlerini kastederek PKK’lılar siyaset yolu açılmalıdır” dediğini de unutmadık, unutturmayacağız.”dedi.

Aldan’a sert eleştiri

Son yayınlanan kanun hükmünde kararname ile ilgili olarak Chp Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan’ın “Bu kararname benim bir sürü itim var, hepsini sokağa salarım, af bile getiririm” sözlerine ilişkin olarak da konuşan Mete; “Bu söz 15 Temmuz günü millet iradesini, vatanını ve milletini korumak adına sokağa dökülen, şehit olan, gazi olan ve hala tedavileri devam eden o kahraman insanları hedefe alan alçakça bir söz. Senin genel başkanının o gece yaşananları evde televizyondan takip etti. Sizin Muğla’daki temsilcileriniz de farklı değillerdi. Biz o gece sokakta temsilcilerinizi göremedik. Bizler vatanını seven vatandaşlarımızla sokaklarda iken siz neredeydiniz? Evet o gece sokaklarda CHP’li vatandaşlarımız da MHP’li vatandaşlarımız da vardı. Sizler 60 ve 80 darbelerinde olduğu gibi evlerinizde güvenli alanlarınızda saklandınız. Ve o gece sokağa çıkan Kahramanlara da böyle hakaret ettiniz. Bu sözleri size ve sizin gibi düşünenlere iade ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız ve üzerimize düşeni yapacağız. Kendiniz gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmekten artık vazgeçin. O gece şehit olan vatansever insanlardan ve ailelerinden hiç mi utanmıyorsunuz? Hangi yüzle sokakta yürüyecek, hangi yüzle Muğla’ya geleceksiniz?” diye konuştu.

Menteşe’nin kongresi olmayacak

Partisinin kongre süreciyle ilgili merak edilen konulara da açıklık getiren Mete; “12 ilçemizde kongrelerimiz tamamlandı. Menteşe ilçemiz için de genel merkezimiz tarafından kongre yapılmaması ile ilgili karar alınarak, bu göreve yetkilendirme ile Tamer Topal kardeşimiz getirildi. 6 İlçemizde çift liste ile seçime gidildi. Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci tamamladık. Delege seçimlerinde gösterdiğimiz hassasiyet kongrelerimizde aday olmak isteyen arkadaşlarımıza cesaret verdi. Kısa bir sürede tamamlanan delege seçimlerinde il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız bizzat görev yaparak adil bir seçim olması konusunda çalışma gerçekleştirmişlerdir. Bu süreç ifade ettiğimiz gibi adaylarımıza kazanabilme umudunu vermiş ve kongrelere birden fazla adayla gidilmiştir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.