Mete: 2023 hedefimize yürüyoruz

Muğla’ya yapılan yatırımları ve parti çalışmalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “ Bakanlıklarımız Muğla izin bir deneni iki etmiyor. Muğla’ya yapılan yatırımlara gölge düşürmek haksızlık olur....

Mete: 2023 hedefimize yürüyoruz

Muğla’ya yapılan yatırımları ve parti çalışmalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “ Bakanlıklarımız Muğla izin bir deneni iki etmiyor. Muğla’ya yapılan yatırımlara gölge düşürmek haksızlık olur. Yatarım ve projelerimizle 2023 hedefimize yürüyoruz. “ dedi.

AK Parti Muğla il Başkanı Kadem Mete katıldığı bir televizyon programında parti çalışmaları hakkında bilgi vererek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında, Muğla’nın çok kıymetli bir coğrafya olduğunun altını çizen Mete, "Burada tarımdan turizme her alanda ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunuluyor, bizler de bu coğrafyanın daha yaşanılabilir olması için çalışıyoruz, yapılan yatırımlarla Muğlalı vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmetle buluşmasını amaçlıyoruz" dedi.

"Yapılan hizmete gölge düşürmek Muğla’ya haksızlık olur."

Muğla'ya sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgi veren Mete; “Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin söz verildiği gibi 29 Ekim'de hizmete girdiğini ifade ederek tam donanımlı, 475 yatak kapasiteli hastane sayesinde vatandaşların çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmayacağını belirtti. Mete “ Muğla’mıza çok büyük bir yatırım yapıldı. Böylesine bir hizmete gölge düşürmeye çalışmak, bir takım açıklamalar yaparak eksik bulma derdinde olmak Muğla’ya haksızlık olur. Biz bu yatırımda emeği geçen herkese, inşaatından temizliğine, doktorundan personeline kadar Muğla’mız adına teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

Bunun yanında Menteşe Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin de yakın zamanda hizmete açıldığını söyleyen Mete; " Ortaca Devlet Hastanemiz kısa bir zaman sonra faaliyete geçecek, Yatağan’da 100, Marmaris’te 125, Milas’ta 150 Bodrum’da 150, Seydikemer’de 100 yataklı hastane yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yine Muğla’mız için Sağlık Bakanlığımıza ilettiğimiz hava ve deniz ambulansı, bunlara ilaveten kara ambulansı taleplerimizde olumlu karşılandı." dedi.

"Bakanlıklarımız Muğla'mızın bir dediğini iki etmiyor"

Vatandaşlardan gelen talepleri ilgili mercilere ileterek ihtiyaçların karşılanması için derhal harekete geçildiğini ifade eden Mete, bu kapsamda bakanlıkların Muğla'ya gerçekleştirdiği yatırımlar ve yapılacak projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Mete, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Bodrum ve Milas Sosyal Hizmet Merkezlerini yıl sonu itibari ile hizmete açmasını bekliyoruz. , 2018 yılında Marmaris'te de sosyal hizmet merkezi açmak hedefimiz var. Milas'a 100 kişilik bir huzur evi projesi üzerinde çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Muğla'ya 44 milyonluk yatırım yaptı. Bu yatırımların içerisinde yüzme havuzları, spor salonları ve gençlik merkezleri bulunuyor.

Tarım Bakanlığımız kırsal kalkınma ve yatırımın desteklenmesi programına Muğla’mızı da dahil ederek 30 Bin TL ile 2 Milyon TL arası yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlayacak. Hayvancılık destekleri ve kırsal kalkınma destekleri ile devletimiz üreticilerimizin yanında.

Orman Bakanlığımızca 4 bin 304 aileye 17 Milyon 600 bin TL kredi desteği sağlandı, Muğla'mızda 127 milyon fidan toprakla buluşturuldu. İl sınırlarımızda meydana gelen yangınlara, 1330 işci, 93 arasöz, 33 tanker, 54 su tankı 11 Grayder , 5 helikopter ve 2 uçak ile anında müdahale edilmiş ve başarı sağlanmıştır. Hükümetimizin ilimize sağladığı imkanlar sayesinde 898 km yol yapımı, 1215 km yol onarımı olmak üzere ilimiz için toplamda 161 milyon TL yatırım gerçekleşmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığımız bölgemizde 2874 derslik yaparak, öğrencilerimize 47 milyon tutarında ders kitabını ücretsiz dağıttı, 13 bin 707 de tablet öğrencilerimize teslim edildi." dedi.

“Turizm daha da iyi olacak”

İl Başkanı Kadem Mete turizm konusunda da açıklamalarda bulundu. Mete; “ Bir turizm cennete olan ilimizin turizm faaliyetleri üzerinden ülke ekonomisine katkısı asla yadsınamaz. Turizm sektörü vurulmaya çalışılan darbelere rağmen önemli gelişmeler kaydetmiştir. İlerleyen süreçte de daha da iyi noktaya geleceği inancını taşıyoruz. “ diye konuştu.

“Bodrum’ bizim dünyaya açılan kapımız”

Bodrumda yaşanan katı atık bertaraf tesisi için de konuşan Mete şunları ifade etti: “Bodrum bizim dünyaya açılan kapımız. Dolayısıyla Bodrum hepimizin ortak kaygısı olmalı. Oyle ki bizler bu kaygı ile hareket ediyoruz. Bodrum için Orman Bakanlığımızın çalışmaları ve onayı ile 3 alan belirlendi. Bodrumlu vatandaşlarımız adına yaptığımız talebi yerine getiren Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum. “

"Girişimci, İşli ve Güçlü Muğla"

Son olarak Muğla'da işsizlikle mücadele için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Mete, İş-Kur kapsamında uygulanan programlardan 4255 kişinin yararlandığını belirterek bu kapsamda projeleri kabul edilen başvuru sahiplerine toplamda 13 milyon 600 bin TL ödendiğini ifade etti. Girişimcilik Eğitim Programları ile 1514 kişiye sertifika verildiğini ve 170 bin TL ödeme yapıldığını anlatan Mete, toplum yararına çalışma programları ile sadece 2017 yılında 3125 kişinin iş sahibi olduğunu ve çalışanlara toplamda 26 milyon TL ödendiğini söyledi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.