Meslektaşları şehidin evini tamamladı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde zırhlı araçtaki silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Özgür Gümüş’ün, emekli olunca yerleşmek için Fethiye’de yaptırdığı yarım kalan evi devlet ve meslektaşları...

Meslektaşları şehidin evini tamamladı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde zırhlı araçtaki silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Özgür Gümüş’ün, emekli olunca yerleşmek için Fethiye’de yaptırdığı yarım kalan evi devlet ve meslektaşları tarafından yaptırıldı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde zırhlı araçtaki silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Özgür Gümüş'ün, emekli olunca yerleşmek için Fethiye'de 2002 yılında seracılık yaparak yaptırdığı 2 katlı evin inşaatını Fethiye Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfı, Fethiye Belediyesi ve Hayırsever vatandaşlar ile polis arkadaşlarının destekleriyle tamamlandı.

Hatıraları özel odada

Şehit polis Özgür Gümüş’ün eşi Nalan Gümüş ve babası İsmail Gümüş tarafından tamamlanan evde birde eşyalarının sergilendiği özel oda gerçekleştirildi. Tavanda Türk bayrağının yer aldığı özel odada şehit polisin çevik kuvvet elbiselerinin yanı sıra, saati, traş makinesi, çantası, polis kimlikleri, evlilik fotoğrafları ve düğünün yer aldığı gazete haberleri bulunuyor. Şehit polisin eşi Nalan Gümüş ve çocukları Ayşe Balım ile Yusuf Yüşa’nın yerleştiği evde eşi bu odanın çok özel oda olduğunu ebediyete kadar da yer alacağını söyledi.

Anahtar ailesine teslim edilecek

Şehit polis Özgür Gümüş'ün Eldirek Mahallesi'nde baba evinin yan tarafındaki alana 2001 yılında baba İsmail Gümüş ile birlikte seracılık yaparak kazancının bir bölümünü ayırarak yarım kalan 2 katlı evi, Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Fethiye Belediyesi ve polis arkadaşlarının destekleriyle tamamlatıldı. Gümüş'ün Ergani'de görev yaptığı mesai arkadaşlarının kendi aralarında topladığı bir miktar yardım parası da evin tamamlanmasında destek olduğu öğrenildi. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Fethiye Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan bu 2 katlı evin anahtarını bugün Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Nihat Öztürk ve Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ında katılacağı yemekli mevlit sırasında Şehit babası İsmail Gümüş ile Özgür Gümüş’ün eşi Nalan Gümüş’e teslim edileceği öğrenildi.

Henüz elektrik bağlantısı çalışmalarının devam ettiği evin tüm eşyalarının da alındığı kaydedildi.

Hayali bu evde oturmaktı

Şehit babası İsmail Gümüş, kucağında iki torunuyla birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Özgür daha lisede okurken serada çalışarak bu inşaata başlanılmıştı. Hayali burada oturmaktı. İnşaatı tamamlayamadık. Yarım kalmıştı. 15 yıldır yarım kalan inşaatı Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve arkadaşlarından gelen bir miktar yardım ile tamamlandı. Eve alınan eşyalara esnaflar kar gözetmeksizin gelişine saydılar. Eşi ve çocukları yerleşti. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. sadece şimdilik elektriği yok. Elektrik bağlanması için çalışmalar devam ediyor. Cuma günü okulun bahçesinde Fethiye Kaymakamlığı organizesinde mevlidi şerif düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.