Mesleki Eğitim Merkezi tanıtıldı

Yeniden yapılandırılan ve Ortaöğretim Kurumu statüsüne geçen Menteşe Mesleki Eğitim Merkezi’nin yeni yapısı Menhteşe ilçesinde görev yapan Ortaokul Rehber Öğretmenlerine tanıtıldı.6764 Sayılı Kanunun getirdiği yenilikler...

Mesleki Eğitim Merkezi tanıtıldı

Yeniden yapılandırılan ve Ortaöğretim Kurumu statüsüne geçen Menteşe Mesleki Eğitim Merkezi’nin yeni yapısı Menhteşe ilçesinde görev yapan Ortaokul Rehber Öğretmenlerine tanıtıldı.

6764 Sayılı Kanunun getirdiği yenilikler ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Yapılan değişiklikler Ortaokulların Rehber Öğretmenlerine tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan öğretmenlere yenilenen yapının tüm öğrenci ve velilere aktarılması istendi.

Kurum idarecileri tarafından yapılan tanıtım toplantısında aşağıdaki maddeler görüşülerek sunum yapıldı. Rehber Öğretmenlerin TEOG tercihleri öncesi öğrencilere kurumla ilgili tercihlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği aktarıldı. Öğrenci ve velilere gerekli bilgilendirmenin yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Toplantıda; 6764 Sayılı Kanun ile Çıraklık Eğitim Sistemindeki Yeniliklerin aktarılması ve Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikler aktarılırken, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu , Okuldaki Alan ve Dallar,Kayıt Esasları, Öğrencilerin Ücret ve Sosyal Hakları, Alan ve Dal Geçişleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Toplantıda rehber öğretmenlerin soruları da cevaplandırılırken, kurum hakkında tanıtım CD ve broşürleri de dağıtıldı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.