Mesleki Eğitim Haftası kutlanıyor

08-14 Ekim Mesleki Eğitim Haftası nedeni ile Milas Mesleki Eğitim Merkezi bir tören düzenledi.Milas Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen törene Milas Kaymakamı M.Bahattin Atçı, Milas Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Hava...

Mesleki Eğitim Haftası kutlanıyor

08-14 Ekim Mesleki Eğitim Haftası nedeni ile Milas Mesleki Eğitim Merkezi bir tören düzenledi.

Milas Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen törene Milas Kaymakamı M.Bahattin Atçı, Milas Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Milas Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Öner, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, Milas Emniyet Müdürü Harun Selim Budak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy ve Milli Eğitim Şube Müdürleri Sefa Yıldız ve Veli Han, Okul Müdürleri, öğrenciler ve Mesleki Eğitim Öğrencilerine eğitim veren usta öğretici belgeli işletme sahipleri katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlarken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Uzman yaptı.

Uzman konuşmasında, mesleki ve Çıraklık eğitiminin özelliklerinden bahsederek, “Yaygın eğitim çeşitli kurslar verilmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Son yapılan yasal düzenlemelerle Mesleki Eğitim Merkezleri ile Halk Eğitimi Merkezleri aynı kursları bağımsız olarak düzenleyebilecek hale getirilmiş, yaygın eğitimle ilgili olarak da hayat boyu öğrenme ve okullar hayat olsun projesi hazırlanarak ve hayata geçirilmiştir.

Hayat boyu öğrenme; kişisel, toplumsal, sosyal ya da istihdam ile ilgili bilgi, beceri ve yeterlilikleri geliştirmek amacıyla tüm yaşam boyunca sürdürülen her türlü öğrenme etkinliklerini kapsamaktadır. Amacı tüm yurttaşların bilgiye dayalı, toplumla uyum içinde sosyal ve ekonomik hayata aktif bir şekilde katılımına olanak sağlamaktır.

Hayat boyu öğrenme örgün öğrenmeyi, yaygın öğrenmeyi, teknik eğitim ve becerilerin kazanılmasını sağlayan kursları, iş yerinde kazanılan mesleki becerileri ve diğer bilgi, anlayış ve becerilerin kazanılmasına yol açan öğrenmeyi içermektedir.

Günümüzde, her birey gelişim ve değişime uyum sağlamak için; kendi kişisel yeteneklerini, işe ilişkin becerilerini ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla sürekli öğrenme çabası içinde olmalıdır. Bu bakımdan hayat boyu öğrenme Türkiye’deki hayat kalitesini yükseltmek için gerekli bir araçtır” dedi.

Bu konuşmanın ardından Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenlerinden Kuaför İşletmecisi Yeliz Çelgin, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı’nın kısa konuşmaları, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi şiir ve halk müziği ziyafetinin ardından MİFAD ekiplerinin halk eğitimi gösterileri ile keşkek, pilav ve ayran ikramı sonrası tören sona erdi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.