Mermercilerin atık dökme yeri arayışı sürüyor

Yatağan ekonomisine büyük katkılar sağlayan mermer sektörü Atık Döküm Yeri sorununun çözülmemesi dolayısıyla, çare aramaya devam ediyor. Sektör temsilcileri bu defa Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Maden Direktörü Yüksel...

Mermercilerin atık dökme yeri arayışı sürüyor

Yatağan ekonomisine büyük katkılar sağlayan mermer sektörü Atık Döküm Yeri sorununun çözülmemesi dolayısıyla, çare aramaya devam ediyor. Sektör temsilcileri bu defa Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Maden Direktörü Yüksel Akını makamında ziyaret ederek artık döküm yeri için görüş alışverişinde bulundular.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı M. Ali Çoban, Koç mermer sahibi Ali Koç, Yıldırım Mermer sahibi S. Ali yıldırım, artık döküm yeri için en azından geçici bir çözüm umuyla Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Maden Direktörü Yüksel Akın’ı makamında ziyaret ederek sıkıntılar için döküm yeri olu olmadığı konusunda görüş alışverişi yaptılar.

Bu konuda çekilen sıkıntıdan morallerinin çok bozuk olduğunu belirten Yatağanlı mermerciler, kendilerine Bayır döküm sahası gösterildiğini ancak 30 kilometre karayolunda seyir etmenin sıkıntı yarattığını mutlaka Yatağan’da kendilerine artık döküm yeri gösterilmesini istiyor. Mermerciler, yetkili kurumları daha önceden başvurmalarına rağmen hala böyle bir yerin tahsisinin sağlanmadığını belirtiliyorlar. Mermerciler; “ Büyükşehir belediyesi Çevre İl müdürlüğü ve ilgili kurumlardan rica ediyoruz. Bizler İlçede yapılan her türlü sosyal faaliyetlere katkı yapan kuruluşlarız. Bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar.” dediler.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Maden Direktörü Yüksel Akın ise ; “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Çektiğiniz sıkıntıları biliyorum. Aynı sektör sayılırız bizde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Tabiî ki sorunun çözümünü resmi kurumlar yapacaktır.” dedi.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı M. Ali Çoban’da; “Yatağan mermer sektörünün Artık Döküm Yeri sorununun çözümü için önümüzdeki günlerde Yatağan Belediyesi, Muğla Büyükşehir belediyesi, Valilik ve ilgili kurumlarla görüşeceğiz.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.